Happy Halloween folks!
Vaniljainen kurpitsapiirakka:
Pohja:
100g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kurpitsatäyte:
5 dl kurpitsaa soseutettuna
4 munaa
2 dl vaniljarahkaa
1½ dl ruokosokeria
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
ripaus jauhettua neilikkaa
½ tl suolaa
Tarjoiluun:
vaahterasiirapilla maustettua kermavaahtoa
Vaahdota pehmennyt margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja leivinjauhe-vehnäjauhoseos. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Koverra hedelmämalto ja paloittele kurpitsa kattilaan, jossa on tilkka vettä. Keitä palat pehmeäksi, valuta ylimääräinen neste lävikössä.
Soseuta kurpitsanpalat ja anna jäähtyä. Vatkaa munat kevyesti vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada pohjan päälle. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 min. Valmis piirakka on tasaisen hyytynyt ja kauniin värinen. Anna kypsän piirakan jähtyä rauhassa ja leikkaa se vasta jäähtyneenä palasiksi.
Tarjoa vaahterasiirapilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Ihanan syksyinen ja mausteinen maku!
Askarreltiin lasten kanssa Halloween-kurpitsa-lyhtyjäkin
Ja Ällö-Halloween-Muffinsseja, hehee ja hui....
Have a scary Halloween friends and enjoy some Pumpkin Pie! Trick or treat?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti