lauantai 21. tammikuuta 2012

Tuplasuklaakakku



Jos viikonloppuna ihminen on niin veiterä, että raahaa jo aamusta ahterinsa jumppasalille, saa mielestäni loppupäivän ahtaa kitusiinsa näinkin ihanaista ja varsin herkullista suklaakakkua! Vai mitä mieltä olette? Ja loppupäivän voi taas leikkiä ajatuksella voisiko siellä jumpalla käydä muunkin motivaation voimalla kuin sen, että voi hyvällä omalla tunnolla ottaa reilumman satsin äpettä ja jos vaikka vielä kolmannen valtaisan siivun kaakkua :D Eipä taida jumppasalin edullisesti hankittu kymppi-kortti riittää "Kerralla kesäkuntoon"-kuuriksi, elinkautis-kortti taitaisi olla parempi vaihtoehto tässä tapauksessa.
Kakkuohjeen olen kopsannut Suklaasiskon-blogista. Tässä kakussa olevat pursotukset olivat kauniit ja  idea oli niin hauskannäköinen, että oli pakko kokeilla. Olen kokeillut pursotusta myös tässä täytekakussa. Lisäksi kakku oli aivan ihanan suklainen ja täyteläinen. Sopii hienosti juhlavampaankin tilaisuuteen kahvipöydän komistukseksi.


Tuplasuklaakakku:

Pohja:

1 paketti suklaatäytekeksejä (n. 350 g)
n. 70 g voita

Valkosuklaatäyte:

1,75 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 100 g valkosuklaata
2 liivatelehteä

Maitosuklaatäyte:

1,75 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 100 g maitosuklaata
2 liivatelehteä

Koristelu:

1,5 dl Flora Vispiä
vaniljakreemijauhetta
kaakaojauhetta
maitosuklaarouhetta
valkosuklaarouhetta


  1. Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
  2. Vatkaa 3,5 dl Flora Vispiä ja lisää 200 g tuorejuustoa.
  3. Jaa täyteseos kahteen kulhoon ja lisää toiseen sulatettu valkosuklaa, toiseen maitosuklaa.
  4. Liota 2 liivatetta kylmässä vedessä, purista lehdet kuiviksi ja sekoita kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana valkosuklaatäytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle ja laita hetkeksi hyytymään jääkaappiin.
  5. Lisää maitosuklaatäytteeseen liivatteet samalla tavalla ja levitä täyte valkosuklaatäytteen päälle.
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
  7. Koristele kakku Flora Vispillä. Vatkaa Flora Vispi, sihtaa n. ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta sekaan ja jaa seos kahteen osaan. Sihtaa toiseen osaan kaakaojauhetta.
  8. Lado kermat vuorotellen pursotuspussiin ja pursota kakun päälle haluamallasi tavalla. Lisää vielä rouhittua valko- ja maitosuklaata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti