perjantai 27. huhtikuuta 2012

Vappu-munkit


Oikein ihanaa, hauskaa ja maistuvaa Vappua lukijat ja ystävät!!!

Munkkien ohje:

½ l maitoa 
50g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100g margariinia
10-12 dl vehnäjauhoja
(½ tl-1 tl kardemummaa)

paistinrasvaa/ 1 l öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokerit, sulatettu rasva ja suola (+kardemumma). Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Taikinan pitä jäädä pehmeäksi. Anna taikinan nousta leivinliinan alla n. ½ tuntia. Kun taikina on kohonnut, pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja laita ne "lepäämään" leivinpaperin päälle ja laita leivinliina päälle vielä hetkeksi. Sulata paistinrasva/kuumenna rasva/öljy kuumaksi, kokeile leipäpalalla sopivuutta. Jos leipäpala ruskistuu kauniin ruskeaksi n.minuutissa, on rasva sopivan kuumaa. Keitä munkit rasvassa/öljyssä molemmin puolin. 
Jos haluat rinkilöitä, puhkaise pullaan reikä etusormella ja pyöräytä rinkulaa sormen ympäri muutaman kerran. Kun munkki on mol.puolin sopivan ruskeaksi paistunut, nosta se esim.talouspaperin päälle. Näin ylim. rasva valuu pois. 
Sokeroi munkit. Laita paperipussiin n. ½ dl verran hienoa sokeria ja "hyrskytä" munkkia pussissa.
Munkit ovat parhaimmillaan paistopäivänä! Nauti siman kera :D)






3 kommenttia:

  1. Herrrrrrkullista ja varmaan hirrrrweeeen hyvää, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä noi munkit on vaan hyviä mutta ne pitää (kaikki! :D) nauttia paistopäivänä, röyh...

      Poista
    2. Röyh! Totta tuoreena parhaita.

      Poista