sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Välimeren kasvispiirakka


Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 pss perunasosejauhetta
150g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 pss (500g) Välimeren vihannessekoitusta (pakaste)
1 pss Mozzarellaa
2 munaa
200g tomaattibasilika-tuorejuustoa
1 dl ruokakermaa
rouhaisu mustapippuria
(½ tl suolaa)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja vehnäjauhot, nypi joukkoon perunamuussijauheseos ja lisää joukkoon kylmä vesi, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kumoa kasvikset jäisinä paistinpannulle. Kuullota lämmössä n.5-10 minuuttia. Sekoita erillisessä kulhossa munat, tuorejuusto, kerma ja mausteet. Kaada munajuustoseos piirakkapohjan päälle. Lisää vihannekset ja revi Mozzarella palasiksi päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Toimittajan huomio: Tähän versioon lisäsin suolan. Jos löydät kyseistä vihannesseosta, se ei tarvitse suolaa. Toinen hyvä on myös Oolannin Toscana-kasvissekoitus (löytyy ainakin Prismasta), johon ei myöskään tarvitse suolaa. Tässä mulla oli ihan joku perus-kasvissekoitus pakkasesta, joka kaipasi hieman suolan makua. Mie kävin ihan tos paikallises ja siel ei ollu mtn eksoottisia kasvispakasteita. Toi töönä, joka tulee pohjalle, on sellaisenaan niin hyvää et hävisi se tämäkin torttu parempiin suihin.


Tapaus hiihtoloma

Alkaa olla hiihtolomalaisilla homma ns.pulkassa. Se ois sitten niiden koulutarvikkeiden etsintää ja repun pakkausta tänään tiedossa. Tosin mulle jo eilen melko voimakkaalla äänensävyllä kommentoitiin ettei asiasta saa puhua! Huominen eli tänään on vielä lomapäivä, no niinhän se tietty on ja varsinkin tuo nuorempi ottaa varmasti tästä päivästä kaiken irti. Nukkuukin vielä. Meidän perheen aikuiset oli koko viikon töissä ja lapset siis omillaan. Siskoni järjesti Mäyrämäelle hiihtolomaleirin ja siellähän nuo meidänkin mukulat viettivät iloista ja hilpeää hiihtolomaa, kiitos sisko, sen mies ja serkut! Niin ja naapurin poikaleiri, jonne meidän Y-kromosomi oli karannut yökylään, tosin ihan sovitusti. Eli kaikille löytyi sopivaa toimintaa ja seuraa, A-luokan reissu. Mun ei tarvinnut töiden ohella toimia erotuomarina eikä sisarusten ristiriitojen (aika lievä ilmaisu :D) ratkojana. Sisko oli miehensä kanssa lomalla ja ipanapat viihtyivät hyvin Melukylän maisemissa. Olivat tehneet ihanan pulkkamäkiretkenkin, ihan vihreenä niitä tekstiviestejä lueskelin perjantaina työmaalla. Eväät oli kurmeeta ja kelikin muuttui kuin tilauksesta liukkaaksi, pakarat vaan paukkui. Voi että kun heillä oli lysti viikko. Eikä tarvinnu matkustaa kun semmaset kymmenen kilomeetriä.

Niistä tekstiviesteistä vielä. Mulle rupes tulemaan semmasia imeliä tekstareita kyseisen siskon toimesta perjantain kuluessa ja alkoi haiskahtaa palaneelta. Olet ihana sisko (sydän). Olet NIIN auttavainen (sydän). Menee muutamalla läpi mutku ei ottanu loppuakseen niin pit kysästä et mitä haluat? Noh, siellähän oli Eurokankaan pussukka odottelemassa!! Katotaan mitä näistä syntyy, laitan kuvaa, jos onnaa...Oikein hyvää viimeistä lomapäivää kaikille hiihtolomalaisille ja meille tavallisille kuolevaisille mukavaa sunnuntaita!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti