lauantai 13. huhtikuuta 2013

neff-logo synttärikakku


Poikani täytti huhtikuun alussa 11-vuotta ja toivoi lahjaksi uutta lippista, kuten hänen NIIN eläkkeellä oleva äitinsä kutsui tätä ihmehattua. Minulle tehtiin kyllä heti alkumetreillä selväksi, että se EI ole lippis vaan snäpäri. Tämä snäpäri tilattiin ihan vallan netti-kaupasta ulkomailta asti ja sitä sitten kieli pitkällään odoteltiin kuin maailman kahdeksatta ihmettä. Tulihan se sieltä viimein. Tästäpä poika sai ajatuksen myös syntymäpaiväkakkuunsa.

Tästä se ajatus lähti...
Kakussa on seitsemän munan suklainen kakkupohja ja väleissä vadelmamousse ja Dajm-ganache, ihanat yhdessä. Ohjeilla täytät yhden kakun, leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita alimpaan kerrokseen Dajm-ganache ja ylempään kerrokseen vadelmamousse. Todella hyvää!!

Dajm-ganache:
180g Dajmia
3 dl kuohukermaa

Rouhi suklaa. Kuumenna kerma, mutta älä anna sen kiehua. Sekoita joukkoon suklaa ja anna sen sulaa miedolla lämmöllä. Seos ei saa kiehua.
Kaada suklaaseos kulhoon ja anna jäähtyä muutamia tunteja, mieluummin yön yli. Vatkaa ganache-täyte sähkövatkaimella ilmavaksi vaahdoksi.

Vadelmamousse:
250g vadelmia
4 rkl vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
1½ dl vaniljajogurttia, tähän kakkuun laitoin purkillisen, jossa oli 2 dl
2 ½ dl Flora Vispyä tai mitä tahansa vispikermaa
lisää sokeria maun mukaan, kunhan muistat että ganache on makea

Survo vadelmat soseeksi haarukalla. Sekoita vaniljakastikejauhe/kreemijauhe vadelmien sekaan. Kaada joukkoon vaniljajogurtti ja vatkaamaton kerma. Vatkaa seos sähkövatkaimella jämäkäksi mousseksi, laita hetkeksi kylmään ennen kakun täyttämistä.






Äiti ihminen järjestää asioita omalla kierolla tavallaan. Siskojen kukkapuodissa, Eveliinassa Kuusankoskella on myytävänä näitä kivoja sisustustarroja, joita meille ei miehen mielestä tule enää yhtään, huoh! Ostinpa kuitenkin sieltä hauskan (omasta mielestäni ;D) tarran ja lätkäsin sen meidän vessan oveen, hih!


Ja sehän on niin kuin äitee sanoo!!!

Hyvää viikonloppua kaikille. Meillä viikonloppu sujuu vesisateessa Puma-turnauksen merkeissä Myllykosken Mypa-areenalla ja Sudethan VOITTAA!!! Huomenna juhlitaan pojan 11-v. synttäreitä mummien ja kummien kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti