keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Vispipuuro karpaloista



Kun en sitten tänä syksynä sinne puolukkametsään ehtinyt vaikka tavoite oli korkealla, menin torilta etsimään puolukoita. Olin tietenkin tapani mukaan hieman myöhässä parhaasta sesongista ja myynnissä olleet puolukat oli roskineen päivineen mielestäni hivenen kalliita. Jos laskee pois kilohinnasta kaikki juurakot, kivet ja männynkävyt, joita laatikossa oli enemmän kuin niitä lössöjä puolukoita, olis tullu yhdelle puolukan marjalle hyvä kilohinta! Ostin sitten karpaloita, oli nekin hinnoissaan mutta ne oli myös komeita ja makosia ja omapahan oli vikani kun ei apina opi olemaan ajoissa paikalla. Kotiin tullessani, tytär innostui marjoista ja teki heti vispipuuroa. Vispipuuro kuuluu siihen harvinaiseen puurojen alalajistoon, joka menee minunkin kurkkusesta alas kakomatta :D Ei vaan oikeasti, marjoista keitetty vispipuuro on puurojen aatelia! Ja riisipuuro...ja mannapuuro...ööö..siinäpä ne sitte oli.


Vispipuuro:

2 dl puolukoita tai niitä karpaloita

½ litraa kylmää vettä

3/4 dl mannasuurimoita

3/4 dl sokeria

Mittaa kattilaan marjat ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 5 min. Survo marjoja hieman kattilan
pohjaa vasten ja siivilöi kuoret pois. Nosta kattila marjamehuineen takaisin liedelle ja vatkaa mannasuurimot
vähitellen kiehuvaan liemeen ja lisää sokeri. Hauduta puuroa n. 5 min. välillä sekoittaen. Jäähdytä valmista puuroa hetki ja vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Kaada tarjoilumaljaan ja ripota päälle hieman sokeria, ettei pinnalle muodostu kuorta. Tarjoile puuro maidon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ja hyvää se olikin. Metsän omia flavonoideja ja vitamiineja maukkaassa paketissa.

    VastaaPoista