perjantai 18. marraskuuta 2011

Ihanainen sitruunakakku


Tämä ihanainen sitruunaherkku oli erinomaisen hyvää ja valmistus yksinkertaista. Lapsetkin tykkäsivät kirpeästä mausta vaikka epäilin toisin. Kuppi hyvää teetä tai kahvia ja pala tätä raikasta kakkua on juuri oikeanlainen herkku virkistäytymiseen raskaan ja syksyisen harmaan työviikon jälkeen.

Tällä viikolla on ollut hyvä mieli ja on ollut paha mieli. On ollut huoli lähimmäisestä ja pelko tulevasta. Olen saanut taas muutaman harmaan hiuksen lapsen matikanläksyjä muka auttaessani. Olen saanut nauraa katketakseni tilannekomiikalleni ja viihdyttää samalla muita kanssaihmisiä.

Pieniä ilon pisaroita, niitä on onneksi viikon lopulla vaakakupissa enemmän!!

Siispä Ystävät, oikein ihanaa viikonloppua kaikille! Rentoudutaan perheen ja ystävien parissa ja nauretaan ja iloitaan vähän tai hieman enemmän. Leivotaan jotain hyvää ja haistellaan ja maistellaan valo sydämiin.

Sitruunakakku:
250g voita tai margariinia
3 dl sokeria
5 munaa
2-3 sitruunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
ripaus suolaa

Pinnalle:
3/4 -1 dl tomusokeria
2-3 sitruunan mehua

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
Pese sitruunat hyvin ja raasta kuoret raastimen hienolla terällä. Lisää raaste taikinaan. Purista sitruunoiden mehu talteen.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää varovasti sekoittaen taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun kakkuvuokaan. Paista 180 asteessa uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Jäähdytä hieman ja kumoa kakku vuoasta.
Pistele kakun pinta täyteen reikiä esimerkiksi hammastikulla.
Sekoita tomusokeri ja sitruunoiden mehu. Levitä sokeriseosta kakun päälle lusikalla niin, että seosta valuu pinnalla oleviin reikiin.
Peitä kakku ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.
Tarjoa kermavaahdon ja marjojen kanssa.

Itse tein kakun irtopohjavuokaan, pinta jäi hieman pyöreäksi mutta ei haitannut lainkaan. Tavalliseen kakkuvuokaan tehdessä saisi kakusta varmaan tasaisemman. Helpottaisi sitruuna-sokerimehun levitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti