sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Mehevä suklaakakku


Kuva Juulia Suikula

Johan pomppas! VAROITUS: tämä kakku saattaa aiheuttaa riippuvuutta!! Jösses sentään, tästä lähtee taju!! Yhdessä palasessa tätä Dynamite-suklaakakkua on jotakuinkin 500 KILOKALORIA!!! Ne, jotka noita kaloreita laskevat, voitte jumittua tuohon edelliseen lauseeseen ja mutustelkaa te noita järjettömän tylsiä ja  kuivia lukuja. Kun taas me muut, jotka emme laske kaloreita lainkaan, otamme toisenkin palasen tätä kaloripommi-kakkua ja aah, NIIN nautimme laiffista! Tämä viikonloppu ja viime viikko rankoi ihmistä kovalla kädellä. Olihan kaikenlaista, surua ja murhetta ja jäljelle jäänyttä suurta ikävää. Enkä voi olla mainitsematta rakkaan jälkikasvuni tietämättään (ja hieman tiedostaenkin :D) aiheuttamaansa tragikoomista hässäkkää, joka saa hymyn huulille vähän niinkuin kympin uutisten kevennys. Toki hymyilimme tilanteelle ja sen komiikalle hänen tietämättään tietenkin. Toteanpa siis, että olen ansainnut jokaisen suklaanmurusen, jos se hieman suo lohtua muuten niin epäreiluun peliin nimeltään elämä. Onneksi kuulun niihin ihmisiin, jotka näkevät nurkan takana pilkottavan toivon kipinän ja auringon säteen, joka lämmittää ja tuo valoa sydämmiin.

Mehevä suklaakakku:
   (16 palaa)
 
   400g tummaa suklaata
   175 g margariinia
  4 dl sokeria
  4 kpl munaa
  1 ½ dl vehnäjauhoja
  ½ tl leivinjauhetta
  1 dl kaakaojauhoa
  100 g mantelijauhoa
Päälle
3 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa



Vuoraa läpimitaltaan 20-senttisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla
ja voitele rasvalla paperin pinta sekä reunat.Sulata 250 g suklaata
kulhossa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa.Vaahdota huoneenlämpöinen
voi ja sokeri. Lisää sekaan munat yksitellen koko ajan seosta vaahdottaen.
Nostele joukkoon suklaasula tasaiseksi seokseksi.
Siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet
ja nostele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 160-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Kakun tulisi olla tikulla kokeiltaessa keskeltä
vielä hiukan tahmeaa. Anna jäähtyä vuoassa.
Leikkaa jäähtynyt kakku leveyssuunnassa kolmeen osaan.
Vaahdota kerma ja kokoa kakku laittamalla vaahtoa täytteeksi kerrosten väliin.
Sulata loppu paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa
ja lisää se notkistettuun juustoon sähkövatkaajalla sekoittaen.
Levitä seos kakun pinnalle ja koristele esimerkiksi rouhitulla suklaalla.
Ohje löytyy myös täältä


Kuva Juulia Suikula
Sytytän kynttilän rakkaan läheisen muistolle! <3
Ja koska kakku oli NIIN hyvää, tein uuden tyttären 14-vuotis synttäreille. 
14-vuotis-synttäreiden kahvipöytäkimppu. Kukat Kukkapuoti Eveliina



 
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






6 kommenttia:

  1. Lämmin osanottoni <3 suklaa tekee hyvää sielulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Suklaalla on voimaannuttava vaikutus. Oletko muutes maistanut Yerba Mate-teetä? Sie kun oot tommane teen tuntija ni aattelin kysästä...ihanaa. Pakkauksen kyljestä kopioitua: Sisältää runsaasti antioksidantteja, poistaa voimattomuutta, virkistää ja lisää kylläisyyden tunnetta. Erinomainen juhlimisen jälkeen ;D Heh.

      Poista
    2. Juu, löytyy Mate-teetä :) miulla on sellainen Mate-teemuki (kookosmuki) ja siihen pilli. http://www.houseoftea.se/yerba-mate/-kalebass-/product_info.php/cPath/35/products_id/669 (näkyyköhän se tuosta linkistä) Huomenna oon menossa kamun kanssa teelle The Ounceen (googlaamalla löytyy nettisivut)Helsingissä.Oikein kiva teekauppa. Suosittelen.

      Poista
  2. Hyvää makumatkaa!! Mie käyn tutustumas netin välityksellä..:D

    VastaaPoista
  3. Tätä on kokeiltava joskus :P kuullostaa tällaiselle suklaa-addiktille ihan omalta :)

    Mustikkamuffinssiohjetta etsiessäni löysin blogisi ja kirjanmerkkeihin täytyy pistää ylös :)

    Mukavaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
  4. Moikkis,
    kiva kun löysit tänne!! Tule käymään, kurkkaamaan mun tekeleitä ja lukemaan mun hulluja juttuja.
    Aurinkoa päiviisi :D

    VastaaPoista