lauantai 23. maaliskuuta 2013

Sitruunainen juustokakku


Pistähän tuulemaan ja värkkää kiva kukka-kakku pääsiäispöytään.
 

Kakku oli niin nätti ja raikkaan sitruunainen, että ajattelin viedä tällaisen töihin tyttöjä ilahduttamaan lomalta paluuni kunniaksi. Kakkuhan sopii myös täydellisesti tulevien pyhien tunnelmaan ja kahvipöytää koristamaan. Kakku on tehty Gerberan malliseen vuokaan, jossa ei siis ole pohjaa lainkaan. Niitä saa leivontatarvikkeita myyvistä liikkeistä tai verkkokaupoista. Jos teet kakun tavalliseen pyöreään irtopohjavuokaan, käytä vuokaa jonka halkaisija on 24 cm. Laita pohjalle leivinpaperi helpottamaan kakun irrottamista ja nostamista vuoasta.
Ohje on Kinuskikissan kirjasta, Kinuskikissa leipoo. Hieman tuunasin sitä alimmassa kakku-kuvassa näkyvän koe-kakun jälkeen. Kuten kuvasta näkyy, pohja "valui" pöydälle.

Pohja:
200 g digestive-keksejä
100g margariinia

Sitruunatäyte:
6 liivatelehteä
2 ½ dl Flora Vispyä
200 g Philadelphia tuorejuustoa
2 dl sitruunajogurttia
1 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunan mehua (1-2 sitruunaa)

Appelsiinikiille:
3 liivatelehteä
4 dl appelsiinitäysmehua

Koristeet:
tummaa suklaata
ananaskirsikoita

Hienonna digestivekeksit murusiksi ja sulata margariini esim.mikrossa. Sekoita keksinmurut ja margariini ja painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispy vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto, jogurtti, rahka, sokerit ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää seokseen Flora Vispy-vaahto kevyesti nostellen. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Sulata mehun joukkoon liotetut liivatelehdet ja lisää liivatemehu tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta n. ½ dl appelsiinimehusta ja sulata liotetut liivatelehdet siihen. Yhdistä kylmän mehun kanssa. Anna tämän jälkeen kiilteen seistä jääkaapissa, kunnes se on muuttunut hieman paksummaksi. Näin estät kiillemehun valumisen vuoasta/vuoan välistä. Nimim.kokemusta on :D
Kaada kiille hieman paksuuntuneena mutta silti vielä juoksevana kakun päälle ja hyydytä pari tuntia jääkaapissa.

Irrota vuoka kakun ympäriltä ohuen lastan tai veitsen avulla. Koristele valmis kakku sulatetulla suklaalla ja ananaskirsikoilla.


Tän koe-kakun pohja valui kivasti reunavuokaa nostettaesa, mut kakku oli tosi hyvää.

Panorama-bar @ Tahko
Lomalla oltiin lompsista vaan. Käytiinpä Tahko-vuorella skimbaamassa oman ja ystävä-perheen voimin. Minä alias Milla Magia totesin tosin, että pääsinpäs Kyöpelivuorelle. Naurettu on niin paljon, ettei ihan kohta kuolla kun lisävuosia rapsahti reippaasti elon tielle. Aurinko poltti nassuun hassun Panda-naamarin. I`m the official Baja-maja girl, johtuen rakon tilavuus ongelmasta (tais taas tulla liikaa informaatioo heikkohermoisille :D ) Ja Minttu-kaakaota on maisteltu sen verran että voitiin porukalla todeta, ettei se ihan äkkiä juomalla lopu.

Kelit oli AIVAN järjettömät, aurinko paistoi täysin virheettömän siniseltä taivaalta koko hela loman ajan. Ihanaa! Ja se todellakin lämmitti!! Auringonpaisteesta huolimatta rinteet pysyivät loisto kunnossa, siitä pitivät huolen rapsakat yöpakkaset. Sunnuntai-iltana nautittiin aivan mielettömästä luonnon omasta valo-showsta kun taivaalla välkehtivät upeat revontulet. Niitä näkyi myös Kouvolan tienoolla, sen verran hienoja valokuvia sai siskon mies napattua ilta-vuorosta tultuaan. Voi pojat oli hieno show.

Mikäs oli hiihdellessä järven jäällä auringossa Aholansaareen, jonka tunnelmallisessa kodassa ihana mummeli paistoi hiihtäjille muurinpohjalettuja ja keitti kunnon nokipannukahvit, aijai, vain elämää! On levätty ja keräilty voimia arkeen ja mikä parasta, lasku työelämään on pehmeä kun ensi viikolla työpäiviä on vain neljä. Wuhuu. Ja taas on tiedossa "mini-loma". Näillä mennään.




2 kommenttia:

  1. Komia kevätkakku :) aurinkoisia kevätpäiviä Kouvolaan. Ihanaa, et teil oli hyvä loma. niistä saa virtaa <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja aurinkoa myös sinne kulmille! Loma tuli kyllä ihan oikeaan saumaan ja tarpeeseen. nyt taas jaksaa :D Oikein veikeää pääsiäisaikaa ja tee hyviä taikoja ;D

    VastaaPoista