Mustikkakakku
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kevyesti sekoittaen jauhot, joihin olet sekoittanut kaakaojauhon ja leivinjauheen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. puoli tuntia. Itselläni kävi niin, ettei kaapista löytynytkään leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta vaan käytin O`boy:ta, pohjan väri on sen takia halju.
Pohja on kostutettu vaniljamaidolla.
Täyte:
1 prk Kuningatar-rahkaa
1 dl Flora vispi kermaa
1 rkl vanilliinikreemi jauhetta tai vaniljasokeria
Mustikoita voit lisätä täytteeseen maun mukaan, joko survottuna tai kokonaisina ja lisää samalla sokeria maun mukaan
Käytin kakun koristeluun 250 g pensasmustikoita, ne sopivat hyvin koristeluun koostumuksensa takia
1,5 dl Flora Vispiä kakun koristelu pursotuksiin
Huom. täyte on mitoitettu kakun yhteen väliin
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen kreemijauhe tai vaniljasokeri. Lisää kerman sekaan rahka ja mustikat, mustikat voit myös jättää kokonaan pois.
Koristele kakku mustikoilla ja pursota reunoille kermaa. Nauti kesän mausta!
NAM ja Lurps :)
VastaaPoistaSitä se oli :D
VastaaPoista