perjantai 29. heinäkuuta 2011

Mansikkahilloa ja pannaria

Koska mikään ei voita itsetehtyä mansikkahilloa ja pannaria, ei muuta kun toimeen...no okei, ehkä ne letut vielä menee tuon pannarin edelle mutta aikalailla samoille kalkkiviivoille pääsee,( ainakin omien lasten silmissä) jos vielä vatkaa vähän kermaa kyytipojaksi. Jaan tämän hyvän ja helpon ( my way of cooking and baking ;D ) pannariohjeen teidän lukijoiden kanssa.

Nopea ja helppo pannukakku:

4dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8dl maitoa
2 munaa
50 g margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maito, munat sekä sulatettu ja jäähdytetty margariini.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. ½ tuntia.

Tarjoa hillon ja kermavaahdon kanssa.

Mansikkahillo:


2kg (4litraa) mansikoita
1 dl vettä
1 kg hillosokeria

Perkaa marjat ja paloittele tarv.suuret marjat pienemmiksi. Mittaa vesi kattilaan, lisää marjat. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri kokoajan sekoittaen. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti n.10 min. Nosta kattila liedeltä, jäähdytä n. 30 min. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Tölkitä hillo kuumennettuihin  tölkkeihin ja sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokauden kuluessa. Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti