sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Mustikka-valkosuklaa-juustokakku

Mustikka-aika on parhaimmillaan ja olen hirvikärpäs-hämähäkki-kammostani huolimatta kyykkinyt metsässä loistavin tuloksin ja saanut talven varalle runsaat varastot metsän aitoja flavonoideja. Tänään melko helteisestä säästä huolimatta oli ihan pakko leipoa tätä huippu-namia juustokakkua. Ohje on helppo ja herkullinen ja lainattu Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset.

Mustikka-valkosuklaa-juustokakku

Pohja:
200g Marie-keksejä
150g margariinia

Täyte:
600g Philadelphia juustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 munaa
200g valkosuklaata

Pinnalle:
2 dl mustikoita
sokeria

Murusta piparit ja sekoita sulatettu margariini joukkoon. Levitä seos 24 cm:n irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Levitä muruseosta myös vuoan reunoille.
Vatkaa tuorejuusto ja rahka sekaisin. Lisää seokseen sokerit ja maissitärkkelys. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin ja lisää myös pieniksi paloiteltu valkosuklaa.
Kaada taikina vuokaan, lisää pinnalle mustikat ja ripottele päälle hieman hienoa sokeria.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 50 minuuttia, sammuta uuni ja jatka paistamista jälkilämmöllä vielä n. 30-40 min.
Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä.
Mmm, kaada kahvia kuppiin, ota pala kakkua ja nauti :D

2 kommenttia:

  1. Namskis,tämähän sopii mainiosti vaikkas keikkaillan jälkeiseksi aamupalaksi ;-)

    VastaaPoista
  2. Hei Retrock,
    loistoidea!!! Juustokakku on aikas täyttävää ja sopisi kyllä hyvin aamun tunteina nautittavaksi tai illan istujaisiin...:D

    VastaaPoista