maanantai 29. elokuuta 2011

Mansikka-banaani pirtelö


Lohturuokaa parhaimmillaan ja varsinkin, jos joku muu sen valmistaa ja siivoaa köökin.

Pirtelön ohje:

n.4 lasillista pirtelöä

2 dl mansikoita
½ banaania
2 dl vaniljajäätelöä
3 dl maitoa
( lisää tarv. 1-2 rkl sokeria maun mukaan)

Mittaa ja laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella juomaksi. Kokeile pillillä riittääkö imuteho, jos ei riitä niin lisää hieman maitoa joukkoon.
Sitten vaan nauttimaan!



2 kommenttia:

  1. Siitä se työviikko sitten käynnistyy herkkuirtelön voimalla. Muistelen, että lapsuudessa äippä teki vastaavaa herkkua :) Toimiskohan noissa soijamaito ja tofujäde?

    VastaaPoista
  2. Näin se menee, arjen askareissa taas mutta herkuttelu lieventää.
    Pojalla on maitoproteiiniallergia ja Tofu- sekä soijajäätelöt on tosi hyviä vaihtoehtoja, koostumus ja maku hyvin lähellä tavallista jäätelöä, sopii oikein hyvin pohjalle ja pojalle lorauttaisin vielä hänen omaa kauramaitoa sekaan. Hyvä tulee.
    Onneksi noita vaihtoehtoja löytyy nykyään ja ne on maultaan hyviä. Meillä ei esim.tavallista kermaa käytetä ruoanlaitossa, vaan aina "käännän" reseptit päässäni pojan ruokavalioon sopiviksi.
    Tofu-pirtelöä vaan tuunaaman :D

    VastaaPoista