lauantai 1. maaliskuuta 2014

Suklaakakku

Pohja: 
200 g taloussuklaata
200 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
150 g taloussuklaata
1 dl kermaa
1 rkl margariinia

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunissa n. 45 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, älä keitä! Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Kaada jäähtyneen kakun päälle. Jos haluat siistin päällisen ilman että kuorrute valuu tarjoiluvadille, nosta jäähtynyt kakkupohja ritilän päälle ja valuta kuorrute tasaisesti kakun päälle ja anna hetken hyytyä. Nosta sen jälkeen tarjolle ja nauti. Helppoa ja hyvää!

Täs kakus on iha hitoksee kaloreit, on rasvaa ja suklaata ja on muute iha hitoksee hyvää!!!


Viikonlopun touhuja

Eilen tuli hiihtoloman kunniaksi kummin kultapoika yökylään ja ilta menikin mukavasti kotikoomikko Vilhon matkiessa onnistuneesti Putous-hahmoja. On se melkoinen tenava, mitä siitä vielä tulee? Talent-kisaan vaan. Tänään väänsin ipanoille laskiaispullia vaikka pulkkamäki jäi nyt väliin vähäisen lumimäärän takia niin nautittiin kuitenkin päiväkaffet ja pullat. Liu-lau laskiaista vaan kaikille!



Kumpaa ottais? Vai molempia?

Käytiin viime viikonloppuna siellä Kinuskillassa brunssilla. Aivan älyttömän hyvät oli tarjoilut ja vastaleivotut bagelit olivat mun ehdoton suosikki! Toin niitä myös kotiin tuliaisiksi ja tehtiin niistä huikeet iltapala-bagelit, nam. Tarjoilu ja serviisi tuolla Kinuskillassa on ensiluokkaista ja sinne mennessä tuntee itsensä lämpimästi tervetulleeksi. Nykyään saa hyvää palvelua hakemalla hakea, ei tietenkään saisi yleistää mutta mieleen hiipii epäilys Kouvolalaisesta ilmiöstä? Onko pikaruokala-trendit ja kaikenlainen "pitää saada nopeasti kaikki-mulle-heti-nyt" elämäntapa saaneet aikaan sen, että palvelu on konemaisen tylyä? Toki olen törmännyt samaiseen tylyyn palveluun täällä Kouvolassa muissakin liikkeissä kuin vain ravintoloissa ja kahviloissa. Esimerkkinä paikalliset vaatetusliikkeet. Myyjät seistä tönöttävät kassalla ja kun menet jotain kysymään, saa vastaukseksi; " jos niit ei siin hyllyl ole ni ne on sit loppu." Okei, en kysy enempää, kävelen mieluummin ulos. Ja kiitos, en tule uudestaan! Viime kesänä käytiin kesälomareissulla Joensuussa ja siellä meininki oli hieman toisenlainen. Painelin samaiseen nuorisovaate-ketjun myymälään ostamaan leggarit kun keli oli niin kylmä, että täti-ihminen meinasi kesämekossaan paleltua. Sain aivan loistavaa palvelua hyvin nuorelta tytöltä, joka iloisesti tervehtien riensi auttamaan apua tarvitsevaa ihmistä. Hän jutteli kanssamme pitkät tovit ja suositteli meille nähtävyyksiä ja ruokapaikkoja. Hän oli teeskentelemätön ja oma itsensä, helposti lähestyttävä ihastuttava nuori nainen ja selkeästi omalla alallaan! Annoin hänelle kannustavaa palautetta ja olin kovin kiitollinen avusta. Kuinka iloiseksi ihminen tuleekaan tuollaisesta kohtaamisesta?! Se on kuulkaas niin, että silloin harvoin kun hyvää palvelua saa jostain, kyseiseen liikkeeseen tai ravintolaan palaa mielellään uudestaan ja uudestaan. Kinuskilla on tällainen paikka. Paikka, jossa minua on palveltu erinomaisesti. Onhan niitä muitakin ja ajelen mielellään vaikka vähän kauemmaksikin, jos tiedän tulevani palvelluksi asiaan kuuluvalla tavalla. Vaikkei Kinuskillakaan osuisi aina justiinsa matkan varrelle, niin se osutetaan!!


Tänään on ollut tuottelias päivä. Leivoin, leipomukset on jo syöty. Naapurin rouvakin sai kahvin kanssa kakkua, osui sopivaan aikaan paikalle :) Tein tyttärelle kuvassa näkyvän "pika-hameen" trikookankaan palasesta. Oli kuulemma "just sellaisen kuin oli pitkään halunnut!" Sisko kävi äsken koe-meikissä ja koe-kampauksessa. Hän laulaa Sävelsiskot kuorossa ja heillä on "12 points"-Euroviisuihin perustuva konsertti maaliskuussa Kuusankoski-talossa ja teen hänelle sinne meikin ja kampauksen. Tavoittelen Laila Kinnusen tyylistä lookkia. Muistattehan tämän, Laila ja "Valoa ikkunassa" vuonna 1961.


Kampauksesta ja meikistä tuli kivat ja vielä vähän "isompi tukka" laitetaan varsinaiseen esityspäivään, nyt hieman vaan haettiin suuntaa. Oikein hyvä tulee. Eilisen The Voicen tunnelmiin lopetan tämän raportoinnin täältä tapahtumakeskuksesta ja lähden haukkaamaan raitista ilmaa. Tämä oli jotain NIIN kaunista kuultavaa, ettei moista olla vähään aikaan kuultu. Tytöt tekivät kunniaa originaalille versiolle, joka on iki-ihanan Cyndi Lauperin vuonna 1991 levyttämä upea ja koskettava balladi. Näihin tunnelmiin, mukavaa laskiaista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti