lauantai 5. syyskuuta 2015

Sitruunajuustokakku




Olen jo jonkin aikaa etsinyt oikein todella sitruunaisen juustokakun ohjetta sitä löytämättä. Teinpä taas niin, että otin netistä useamman ohjeen ja sekoittelin niistä omaan makuuni sopivan reseptin. Etsin sellaisia ohjeita, joissa olisi mahdollisimman minun makuuni sopivat ainekset. Lisäsin vielä sitruunarahkaa ja sitruunajogurttia ja ta-daa, tässä se on! Täydellinen sitruunajuustokakku ja sarjaa helppo.

Sitruunajuustokakku

Pohja:

200g keksiä, Domino tai vastaava
75g voita


Täyte:
5dl kermaa
200g sitruuna- tai appelsiinituorejuustoa
2 dl sitruunajogurttia
2 dl sitruunarahkaa
1dl sokeria
1dl sitruunanmehua, n.2 sitruunasta
2 sitruunan kuori, raasta ennen kun puristat mehut ja vain kuori, ei valkoista osaa
6 liivatetta
1 prk lemon curd-tahnaa


Päälle:
viipaleita limestä
pursota sulatetusta valkosuklaasta koristeet kakun päälle oman mielesi mukaan


Tee näin;
Laita irtopohjavuoan (26 cm jos on pienempi kakkuvuoka, kakusta tulee korkeampi) pohjalle leivinpaperi
Sulata voi ja murskaa keksit-> sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
Vatkaa kerma vaahdoksi, ei liian kovaksi
Sekoita puolet sitruunanmehusta ja kaikki muut ainekset keskenään
Lisää "massa" kermavaahdon joukkoon
Kuumenna loppu mehu ja sulata valutetut liivatteet mehuun.
Kaada massa pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin, mielellään yön yli.
Koristele valmis kakku limellä ja valkosuklaalla.



Kesämuistoja


Käytiin ystävien, Elsan ja Päivikin kanssa kesäretkellä Tuusulassa. Oletteko käyneet? Suosittelen. Meille sattui aivan ihana loppukesän hellepäivä ja Tuusulan rannassa oli sattumalta vielä kesäkirppis. Tein ihanan retro-hame löydön kolmella eurolla ja Päivikki löysi kaikkea ihanaa puutarhaan. Tietenkin matkan varrelle sattui Kinuskilla-kahvila, jonka herkkujen täyttämien vatsojen kanssa jaksoimme nauttia kivasta päivästä.




Kellokosken kirkko 


 Järvenpään taidetalo






Hauska idea, vanhat fillarit terassikaiteeksi

Late-lampaat pyllisteli meille :)

Nämä viimeiset kuvat tuulimyllystä alaspäin ovat siis Vanhankylänniemestä, eli sieltä missä järjestetään varsinainen PuistoBlues konsertti Järvenpäässä. Mutta on siellä muutakin. Ihania kahviloita, käsityö- ja taidekauppoja, kesäteatteri ja ihana Tuusulanjärven ranta. Olen asunut Järvenpäässä muutaman vuoden nuorempana, enkä silloin käynyt kertaakaan tuolla Vanhankylänniemessä. Kävin kyllä Ainolassa ja ajeltiin silloisen poikaystävän kanssa Tuusulan rantatietä mutta kävin tuolla niemessä vasta muutaman vuosi myöhemmin kun olin ensimmäistä kertaa PuistoBluesissa. Aivan mielettömän ihana ja inspiroiva paikka tämäkin. Olipa ihana päivä, kiitos tytöille! Otetaanhan uusiksi. Tällaisia täsmäretkiä on kiva tehdä näin ihaniin paikkoihin. Hyvänen aika, melkein unohdin! Koska olen ruoasta riippuvainen ja nautin suunnattomasti syömisestä, päätettiin retkipäivän ehtoo Ikean lihapulla-patojen äärelle. Tosin tämäkin oli varsinainen teho-täsmä-isku. Elsa oli erittäin valveutuneesti valmistautunut oman huonensa uudistamiseen ja ottanut ylös etukäteen hyllynumerot yms. Saimme tämän ansiosta kaikki ostokset kasattua noin 15 minuutissa. Hyvä Elsa! Ikea-labyrintistä hengissä selviämisen jälkeen maistui Iikkea bullerot aivan ansaitusti.

Olen vietellyt sairaslomapäiviä nyt kaksi viikkoa kotosalla, kun kirurgi iski puukkoa kylkeen ja poisti kudosta. Onneksi kaikki on mennyt hyvin ja haava on parantunut hienosti. Olen tässä kotona ollessani huomannut, että nuoremmalla lapsella ei huolet hartioilla paina. On meinaan rennon oloista tuo herätyskelloon reagointi aamuisin. Mulla alkoi eilen tähän sairasloman perään viikon loma ja lähden maanantaina Lontooseen. Sanoin Antille, että montakos herätyskelloa käyn sulle ostamassa, että ehdit ajoissa kouluun? Heti kun kello soi aamulla, kaveri laittaa sen vaan kiinni ja nötkähtää kärsällensä ja alkaa kuorsaamaan. Ei siis todellakaan mitään eloa eikä meninkiä. Jännityksellä odotan, että miten tääl taas hommat hoituu kun mame lähtee reissuun :)

Terveisii tulee sit ens kerralla from London, see ya!

2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanat naiset nauruntäyteisestä reissusta! <3

    VastaaPoista
  2. Voi te ihanaiset retkikamut <3 Näitä päiviä lisää <3 Oli niin mukavaa.

    VastaaPoista