torstai 16. kesäkuuta 2011

Raparperi-vaniljapiiras

Olen tainnut juuttua tähän raparperiteemaan ;D
Mutta nyt onkin raparperien aika.
 Ohje on Kinuskikissan blogista. Laitan sen kiertoon teemalla, hyvää saa ja pitää jakaa :D
Ohje:
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte:
2 ps Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4 ½ dl maitoa
100 g valkosuklaata
250-300 g raparperia
Pinnalle:
kanelia
(tomusokeria)



Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Vinkki: Mikäli olet käyttänyt huoneenlämpöistä margariinia, taikina saattaa olla hyvin pehmeää. Laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään, niin reunoille levittäminen sujuu paremmin.
Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Laita tekeytymään jääkaappiin n. 10 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon.
Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ulommainen kerros pois. Leikkaa n. ½ cm paksuisiksi siivuiksi.
Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja painele joukkoon raparperit. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.
Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle kanelia ja halutessasi tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti