lauantai 4. kesäkuuta 2011

"Shampanjaa ja vaahtokarkkeja"

Onnea kaikille valmistuneille, koulunsa päättäneille ja uusille ylioppilaille!


Omien lasten koulun päättäjäisten kunniaksi leivoin ihanaa "Syntisen hyvää suklaakakkua", kiitos ohjeesta rakkaalle ystävälleni. Ohje on todella helppo, kannattaa kokeilla. Suklaa sydämet pursottelin sulatetusta tummasta suklaasta.

Syntisen hyvä suklaakakku:

3 munaa
1½ dl sokeria
200 g tummaa suklaata (maitosuklaa toimii erittäin hyvin myöskin)
150g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl suolapähkinöitä (voi jättää pois)

Tarjoiluun: sokeroitua kermavaahtoa/vaniljajäätelöä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sulata margariini. Lisää vaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta ja suklaa-margariinisulaa. Sekoita taikinaan pähkinät, jos niitä käytät. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min.


Ja koska leipojan sokerisormia syyhytti ja jääkaapissa oli raparperia, tein myös tämän herkullisen piiraan. Ohje on Kinuskikissan blogista:

http://www.kinuskikissa.fi/category/kakkureseptit/muut-kakut/


2 kommenttia:

  1. Pakko kyl sanoa, et noi kakut oli kyllä tosi hyviä =) !

    VastaaPoista
  2. Kiittis "the koeponnistaja" ryhmälle palautteesta!

    VastaaPoista