lauantai 2. heinäkuuta 2011

Sitruunainen valkosuklaa-mansikkakakku

Tässäpä raikas kokeilukakku-ohje jakoon ystäville. Nythän mansikka-aika alkaa olla parhaimmillaan. Itse pakastin jo talven marjat ja kun ne oli NIIN hyviä ja komeita, kokeilin seuraavaa ohjetta. Näin jossain naistenlehdessä Dominoista tehdyn pohjan ohjeen ja siitä se ajatus sitten lähti, kokeilkaas, oli tosi raikkaan makuinen.

Sitruunainen valkosuklaa-mansikkakakku:

Pohja:
200 g Dominokeksejä
75g margariinia

Täyte:
1 prk  (2,5dl) Flora vispiä
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (200g) sitruunarahkaa
100g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
1 tl raastettua sitruunankuorta
3 rkl sitruunanmehua

Koristelu:

Tuoreita mansikoita viipaleina
(Raastettua valkosuklaata)



Murenna keksit tehosekoittimessa, sulata margariini, sekoita ne keskenään ja painele seos halkaisijaltaan 28 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Voit käyttää halkaisijaltaan pienempääkin vuokaa, kakusta tulee silloin vain korkeampi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan täytteen valmistamisen ajaksi. Vaahdota vaniljakastike, Flora Vispi  ja yhdistä ne ja sekoita sitruunarahka joukkoon. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita se rahka-kermavaahto-vaniljakastikeseokseen. Raasta sitruunan huolella pesty kuori (varo raastamasta valkoista kuoriosaa joukkoon, se on kitkerää) ja lisää raaste täytteeseen ja sekoita. Kuumenna sitruunanmehu, liuota siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekottaen täytteeseen. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.

Seuraavana päivänä, irroita kakku vuoasta ja koristele se haluamallasi tavalla tuoreilla mansikoilla ja raastetulla valkosuklaalla. Tähän omaan kakkuun ehdin sulattaa koko levyn, unohdin jättää suklaata koristeluun, tyypillistä Jaanaa ;D
Voit myös koristella kakun kermavaahdolla pursottaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti