sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kuivakakku-ohje

Kuvassa ohjeella tehty suklaakakku

Nyt mie laitan tämän tosi hyvän kuivakakku-ohjeen tulemaan, kun muuten tuppaa jäämään roikkumaan nämä tekemiset. Tässä ohjeessa on siis perustaikina, joka sellaisenaan on hyvä kahvikakun ohje. Versioimalla perustaikinaa, saat erilaisia kakkuja ja näitä versioita on kaiken kaikkiaan kahdeksan, mukaanlukien tuo perustaikinasta syntyvä kahvikakku.

Perustaikina/kahvikakku:

n. 24 palaa

250g margariinia 
2½ dl sokeria 
4 kananmunaa 
3 tl vaniljasokeria 
2½ tl leivinjauhetta 
4 dl vehnäjauhoja

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat vatkaten yksitellen joukkoon. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, vehnäjauhot keskenään ja lisää vaahtoon. Kaada taikina tilavaan, voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun sen reunat irtoavat vuoasta eikä puiseen tikkuun kakkuun pistettäessä tartu taikinaa.

Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 50-60 min.

Tiikerikakku:

Perustaikina +
Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja lisää siihen ½ dl kaakaojauhetta sihdattuna ja ½ dl kermaa.

Appelsiini-suklaakakku:

Perustaikina +
Sekoita perustaikinan joukkoon 100g rouhittua taloussuklaata ja yhden appelsiinin raastettu kuori sekä ½ dl appelsiininmehua.

Sitruunakakku:

Perustaikina +
Lisää yhden sitruunan raastettu kuori sekä ½ dl sitruunanmehua.

Kardemummakakku:

Perustaikina +
Lisää 1 rkl hienonnettua kardemummaa.

Maustekakku:

Perustaikina +
Käytä perustaikinan ohjeen sokerin sijaan 2½ dl fariinisokeria ja lisää taikinaan 2 tl kanelia, 2 tl inkivääri-jauhetta, 1 tl jauhettua neilikkaa, ½ tl jauhettua maustepippuria sekä 2 tl kardemummaa. Käytä leivinjauheen asemesta soodaa.

Joulukakku:

Perustaikina +
Sekoita perustaikinan joukkoon 1-2 dl säilöttyjä kirsikoita pilkottuna, 1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä tai manteleita, 2 dl rusinoita, 1 dl suikaloituja luumuja. Paista kakkua reilusti yli tunnin, n.1 h 15 min. mutta kokeile ennen kuin ota uunista, että on kypsä. Kakku on "raskas" ja jää hieman kosteaksi mutta säilyy hyvin.

Suklaakakku:

Perustaikina +
Sekoita perustaikinan joukkoon ½ dl kaakaojauhetta sihdattuna, 100g talousuklaata rouhittuna ja 1½ dl kermaa tai maitoa.





4 kommenttia:

  1. HEi!
    kiitos paljon tästä ohjeesta. Olen nimittäin pitkään etsinyt sitruunakakun ohjettta, juuri oikeanlaista ja täältähän sen löytyi!!! Tuli juuri oikean lainen! ja maku oli mahtava, paistoin leivinuunissa. Nyt seuraavaksi kokeilen noi seuraavat versiot

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heipä hei,
      kiva, jos onnistui. Toi on vaan semmanen hyvä basic-ohje, jokainen löytää oman suosikkinsa. Ja leivinuunissahan kaikesta tulee ihan parasta :) Mukavia ja maistuvia leivontatuokioita sinulle ja hyvää syksyä.
      t.Jaana

      Poista
  2. Hei,

    Kiitos ohjeestasi. Torstaina on vanhojen päivä, ja siihen pitää juuri väsätä ihan perus kuivakakku. Tässä juuri toisessa kädessä on sekoitin. :D Kiitos vielä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hienoa että löysit tänne! Tää on loisto-ohje :)
      Ja ihanaa ystävänpäivää!!

      Poista