perjantai 24. helmikuuta 2012

Mamman marjapiirakka


Tämä ohje on vuodelta 1983 tai jotain sinnepäin. Yläaste-aikoina minulla oli sininen kansio, johon innokkaasti keräilin reseptejä. Nyt jaan tämän yhden ohjeen sinisen kansion jo kellastuneilta sivuilta eli kasarihengessä mennään. Retroteemaa! Ohje uppoaa varpilla kaikkiin mamman mussukoihin kuin kuuma veitsi voihin. Marjoja voit vaihdella tilanteen mukaan, mitä sattuu löytymään. Lähestulkoon kaikki käy. Olen tehnyt tätä myös punaherukoista, lisäsin vain sokerin määrää. Ja rakkaat terveiset lapsuuden ystävälleni Minnalle, jolta aikoinaan tämän ohjeen sain <3

Mamman marjapiiras:

Pohja:
150g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa

Täyte:
2dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
½ l marjoja

Tässä piirakassa käytin vadelmaa, mansikkaa ja mustikkaa.

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja levitä seos vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada jäiset marjat pohjan päälle. Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vaniljasokeri ja lisää seos marjojen päälle.

Paista piirasta 200 asteessa n.30-40 minuuttia. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.


Onkohan jo ihan epidemia meneillään ja mulla todella paha tartunta, kun olen viimeaikoina ommellut epätavallisen paljon? Ja vielä ihan mukavasti ompelukset menneet... who knows? Täytyy istua alas, jotta kohtaus menee ohi!! Hih!


Siskoni on töissä lastentarhassa ja ompelin hänelle kaksi mukavaa työmekkoa. Kankaat hän löysi netin kautta ja toden totta löysikin ihania retrokuosisia, iloisia ja värikkäitä trikookankaita. Sopivat mainiosti hänen värikkääseen ja iloiseen persoonaansa ja jotenkin tuohon lastentarha-maailmaan vielä paremmin. Ihana tarhantäti!


Ensi viikolla on täälläpäin lapsilla hiihtoloma, joten minäkin pakkaan elämän autoon, sukset boxiin ja lähden lomalle LOMPSIS. Käydään ensin pohjoisessa Pyhä-tunturilla hiihtämässä ja laskettelemassa ja sitten poiketaan moikkaamassa Vickania, Danielia ja Estelle Silvia Ewa Marya (netistä kaivettu tieto nimestä). Itkuhan siinä tuli, kun kuuli tuon pienen prinsessan syntymästä. Muistan hyvin kun Victoria Ingrid Alice Désirée syntyi 14.7.77. Minulla on edelleen jossain hiirenkorvalle plaratussa leikekirjassa juttuja Victoriasta. Siihen aikaan kuninkaallinen maailma oli kiehtova ja keräilin juttuja Silviasta ja Victoriasta. Ja niillä Apu-lehden paperinukeilla leikittiin siihen aikaan kovasti. Silvia-paperinukella oli aivan ihana juhlapuku ja kruunu! Nyt iloitsen aidosti Victorian ja Danielin onnesta. Ovat kovan taiston käyneet, jotta toisensa saivat. Perheonni täyttyi torstaina pienen tytön syntymällä! Onnea koko perheelle pienestä, suloisesta prinsessasta!


Muutama fiilistely-kuva viime vuoden Pyhän reissulta. Keli oli mitä parhain.


Eipä muuta kuin oikein hyvää hiihtolomaa kaikille ja palataan loman jälkeen! 
Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän retro-raporttini! Tsau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti