Suklaamurokakku |
Niin se päivä pitenee ja aurinko lämmittää ihanasti poskea ulkoillessa ja akut latautuu. Varsinkin näin lomaillessa. Kävimme lasten hiihtoloman aikana Pyhä-Tunturilla laskettelemassa ja hiihtämässä ja eräänä iltana oli aivan mielettömän hienot revontulet. Ne olivat taianomaiset ja maagiset. Nämä upeat valo-ilmiöt taivaalla muistuttavat elämän ihmeellisyydestä ja myöskin kaiken katoavaisuudesta. Kaikessa erikoisuudessaan ne saivat aikaan kylmiä väreitä mutta samaan aikaan myös sydänalassa väreilevää hyvän olon tunnetta. Melkoinen luonnon oikku mutta kerrassaan kaunista katseltavaa. Kaunista katseltavaa on myös tuo ulkona lämmittävä aurinko, joka samalla sulattaa talven jään ja lumen. Pyhällä kuvasin Tsokka-kahvilan ikkunasta tätä kevät auringon aiheuttamaa ihmettä. Samalla nautittiin kuumaa kaakaota ja vohveleita kermavaahdon ja mansikkahillon kera.
Suklaamurokakku:
n. 24 palaa
250g margariinia
2½ dl sokeria
4 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
2½ tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
100 g suklaata
1½ dl maitoa
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat vatkaten yksitellen joukkoon. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Kuutioi suklaa ja lisää taikinaan maidon kanssa. Kaada taikina tilavaan, voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun sen reunat irtoavat vuoasta eikä puiseen tikkuun kakkuun pistettäessä tartu taikinaa.
Suklaamurokakku on melkoinen kaloripommi (löydän aina nämä kalori-rikkaat ohjeet) mutta todella mehevä ja säilyvä kakku. Ohje on otettu jostakin lehdestä tai mahdollisesti netistä. En ollut tietenkään laittanut lähdettä muistiin, kun olen tämän paperille kirjoittanut. Mutta hyvää kannattaa aina kierrättää, joten jakoon vain!
Herkullisia hetkiä suklaamurokakun kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti