Pistähän tuulemaan ja värkkää kiva kukka-kakku pääsiäispöytään.
Kakku oli niin nätti ja raikkaan sitruunainen, että ajattelin viedä tällaisen töihin tyttöjä ilahduttamaan lomalta paluuni kunniaksi. Kakkuhan sopii myös täydellisesti tulevien pyhien tunnelmaan ja kahvipöytää koristamaan. Kakku on tehty Gerberan malliseen vuokaan, jossa ei siis ole pohjaa lainkaan. Niitä saa leivontatarvikkeita myyvistä liikkeistä tai verkkokaupoista. Jos teet kakun tavalliseen pyöreään irtopohjavuokaan, käytä vuokaa jonka halkaisija on 24 cm. Laita pohjalle leivinpaperi helpottamaan kakun irrottamista ja nostamista vuoasta.
Ohje on Kinuskikissan kirjasta, Kinuskikissa leipoo. Hieman tuunasin sitä alimmassa kakku-kuvassa näkyvän koe-kakun jälkeen. Kuten kuvasta näkyy, pohja "valui" pöydälle.
Pohja:
200 g digestive-keksejä
100g margariinia
Sitruunatäyte:
6 liivatelehteä
2 ½ dl Flora Vispyä
200 g Philadelphia tuorejuustoa
2 dl sitruunajogurttia
1 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunan mehua (1-2 sitruunaa)
Appelsiinikiille:
3 liivatelehteä
4 dl appelsiinitäysmehua
Koristeet:
tummaa suklaata
ananaskirsikoita
Hienonna digestivekeksit murusiksi ja sulata margariini esim.mikrossa. Sekoita keksinmurut ja margariini ja painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispy vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto, jogurtti, rahka, sokerit ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää seokseen Flora Vispy-vaahto kevyesti nostellen. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Sulata mehun joukkoon liotetut liivatelehdet ja lisää liivatemehu tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta n. ½ dl appelsiinimehusta ja sulata liotetut liivatelehdet siihen. Yhdistä kylmän mehun kanssa. Anna tämän jälkeen kiilteen seistä jääkaapissa, kunnes se on muuttunut hieman paksummaksi. Näin estät kiillemehun valumisen vuoasta/vuoan välistä. Nimim.kokemusta on :D
Kaada kiille hieman paksuuntuneena mutta silti vielä juoksevana kakun päälle ja hyydytä pari tuntia jääkaapissa.
Irrota vuoka kakun ympäriltä ohuen lastan tai veitsen avulla. Koristele valmis kakku sulatetulla suklaalla ja ananaskirsikoilla.
Tän koe-kakun pohja valui kivasti reunavuokaa nostettaesa, mut kakku oli tosi hyvää. |
Panorama-bar @ Tahko |
Kelit oli AIVAN järjettömät, aurinko paistoi täysin virheettömän siniseltä taivaalta koko hela loman ajan. Ihanaa! Ja se todellakin lämmitti!! Auringonpaisteesta huolimatta rinteet pysyivät loisto kunnossa, siitä pitivät huolen rapsakat yöpakkaset. Sunnuntai-iltana nautittiin aivan mielettömästä luonnon omasta valo-showsta kun taivaalla välkehtivät upeat revontulet. Niitä näkyi myös Kouvolan tienoolla, sen verran hienoja valokuvia sai siskon mies napattua ilta-vuorosta tultuaan. Voi pojat oli hieno show.
Mikäs oli hiihdellessä järven jäällä auringossa Aholansaareen, jonka tunnelmallisessa kodassa ihana mummeli paistoi hiihtäjille muurinpohjalettuja ja keitti kunnon nokipannukahvit, aijai, vain elämää! On levätty ja keräilty voimia arkeen ja mikä parasta, lasku työelämään on pehmeä kun ensi viikolla työpäiviä on vain neljä. Wuhuu. Ja taas on tiedossa "mini-loma". Näillä mennään.
Komia kevätkakku :) aurinkoisia kevätpäiviä Kouvolaan. Ihanaa, et teil oli hyvä loma. niistä saa virtaa <3
VastaaPoistaKiitos ja aurinkoa myös sinne kulmille! Loma tuli kyllä ihan oikeaan saumaan ja tarpeeseen. nyt taas jaksaa :D Oikein veikeää pääsiäisaikaa ja tee hyviä taikoja ;D
VastaaPoista