keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Veriappelsiini juustokakku


Piparipohja:

200g Digestive keksejä
100 g sulatettua margariinia
½ veriappelsiinin hedelmänlihaa

Juustotäyte:

4 prk (a 200g) Philadelphia juustoa
100 g Ricotta-juustoa
1½ dl sokeria
2 veriappelsiinin hedelmänlihat
3 suurta kananmunaa

Hyytelöpäällinen:

3 dl veriappelsiinin mehua
2 liivatelehteä

Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen. Laita 26cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin palanen. Murskaa piparit ja sekoita sulatettu margariini ja hedelmänliha joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti lusikalla ja laita pakastimeen n. 20 min. kovettumaan.

Sekoita täytteen juustot, sokeri ja hedelmänliha ja vatkaa täyte tasaiseksi massaksi. Lisää kanamunat yksitellen, hyvin vatkaten täytteeseen. Ota vuoka pakkasesta kun aika on kulunut ja kaada täyte kovettuneen pohjan päälle. Paista kakkua uunissa n. 40 min. tai kunnes kakku on kauniin kullanvärinen päältä ja kakku on keskeltä hyytynyt. Nosta uunista ja anna jäähtyä hieman. Anna kakun tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä, laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa n. ½ dl mehua kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi, lisää puristetut liivatteet mehun sekaan ja vatkaa seos lopun mehun sekaan tasaiseksi. Nosta mehuseos vähäksi aikaa jääkaappiin "hyytymään". Kun seos on hieman paksumpaa, kaada juustokakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Kun päällinen on hyytynyt, nosta kakku jääkaapista ja irroita kakku varovasti veitsellä auttaen vuoasta. Nosta kakku tarjoiluvadille ja nauti.

Huom! Käytin kaupan valmista veriappelsiini tuoremehua tähän kakkuun.


Uuden vuoden vastaanotto

Vastaanotimme uutta vuotta ystäväperheen luona nauttien hyvästä ruuasta ja muistelimme vanhan vuoden tapahtumia ja kilistelimme uudelle vuodelle! Saapi nähdä mitä kaikkea ensi vuosi tuo tullessaan, olen ainakin avarakatseisesti lupautunut kaiken vastaanottamaan mitä tuleman pitää. Juhlissa lapset tietenkin odottivat innoissaan, että pääsevät nautiskelemaan raketien räiskeestä ja sitähän riitti koko illalle. Jäimme juhlien jälkeen siskoni luo yökylään ja aamulla heräsin klo 10.23, unbiliivibul....tälläistä vahinkoa ei usein pääse tapahtumaan! Mutta hyvä oli että kävi, olo oli levännyt ja hyvien yöunien päälle valmistimme herkullisen brunssin. Söimme hyvin ja teimme pitkän kävelylenkin Kymijoen rantamaisemissa. Illalla kotiin ja lapset reppuja pakkaamaan, huomenna alkaa koulu. Joululoma on heidän osaltaan ohi, minulla lomaa on vielä muutama päivä ja aoin todellakin nauttia näistä päivistä omilla ehdoillani. Huomenna lähden ystävää tapaamaan ja heidän remontoitua kotia ihastelemaan maalle mutta melkein kaupunkiin :) Perjantaina minulla on tärkeä tapaaminen ja ensi viikollekin olen sopinut jännittävää ohjelmaa, johon liittyy itsensä haastamista ja uusiin haasteisiin vastaamista. Tulevasta tuli mieleeni, etä aina silloin tällöin minulle tulee voimakas fiilis, etten jaksa enää kirjoitella tänne blogiin. Tämä tunne on tällä hetkellä pelottavan voimakas. Jostain tarvitsisi löytää uusi vaihde, alkuaikojen into ja täpinä päälle, jottei tämä mukava harraste loppuisi tähän. Toivon jostain inspiraatiota blogin pitämiseen vuodelle 2014! Katsotaan nyt, ensi viikolla voi tunnelma olla jo toisenlainen...blogin ulkoasua voisi muuttaa...ja..ja..ja :)

Teille, rakkaille lukijoilleni toivotan nyt;

 Hyvää Uutta Vuotta 2014 ja menestystä tuleviin haasteisiin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti