perjantai 30. toukokuuta 2014

Ylioppilaslakki-kakku


Naapurin pojan huomisiin lakkiaisiin tein ylioppilaslakki-kakun juhlien turkoosiin teemaväriin sopivilla ruusuilla. Kakkupohja on suklainen. Toiseen väliin laitoin vadelmamoussea ja toiseen väliin keitin vadelmahilloa ja sen päälle laitoin suklaarouheella twistattua vanilja-mascarpone moussea. Koristeet tein itse vaahtismassasta. Oikein hyvää juhlapäivää ja valtaisat onnittelut kaikille valmistuville, koulunsa päättäville ja tuoreille ylioppilaille!

Yhtä juhlaa

Tyttärelle väännettiin tiistai-iltana kampausta; minä googletin ja you tube neuvoi...whuh...kyl siit tuli ihan kaunis mutta yö teki tehtävänsä ja nuttura oli aamulla poskella, joten tytär oli sipaissut tukan kiinni normimeiningillä. Äiti pinkoo niin aikaisin töihin, ettei minusta juuri apuja ole aamuisin. Kuvat otettiin tiistaina yömyöhällä yläkerran vessassa muistoksi kampauksesta. Lupasin kuitenkin lauantai-aamuna olla virkeä ja käkertää tyttärelle kampausta päättäjäisiin. Eräs aikakausi päättyy, yhdeksäs luokka ja peruskoulu on sitten taputeltu ja syksyllä odottaa uudet haasteet toivottavsti siinä viereisessä Lyskan rakennuksessa. Sinne hän ainakin toivoisi pääsevän ja pääseehän se! 

Huomenna mennään naapuriin juhlimaan tuoretta ylioppilasta ja toivotaan meille ja kaikille muillekin juhlijoille mukavaa ja toivottavasti kuivaa säätä. Naapurin nuori mies on päässyt töihin ja jakaa aamupostia. Hän oli jo ilmoittanut äidilleen, että talvella en sitten polje tätä himputin Jopoa :) On kyllä ollut tälläkin viikolla melko kosteat kelit postipojan polkea pitkin kylän raitteja. Jos vaikka talveksi pääsisi postille sisähommiin ennenkuin astuu tammikuussa armeijan harmaisiin. Siihen loppuu ajatustyö joksikin aikaa, kunhan tekee mitä käsketään niin helpolla pääsee.

Poikani, armas karvakorvani, kunnostautui näin viimeisen päivän kunniaksi...taas! Ja huah! Hänen opettajansa soitti minulle ihan sovitusti, koska olemme säädelleet syksyisen leirikoulun bussieloa. Olen kysellyt tarjouksia eri firmoilta ja niistä tarjouksista oli tarkoitus sopia. Sovittiin asiasta ja puhelun lopuksi kiiteltiin vielä kuluneesta vuodesta ja toivottelin opelle hyvää kesälomaa kun hän, että by the way....Antti ja Aku, eli tunnetaan paremmin nimellä "Duutsonit", olivat tänään 6-luokkien lähtöjuhlassa häiriköineet seuraamuksella, että ope oli laittanut poijjaat rehtorin kansliaan puhutteluun! Ope;"Ei siinä ollut vaihtoehtoa, kun pojat eivät useista kielloista ja huomautteluista huolimatta uskoneet open sanaa! Kyllä ne sieltä sitten katuvaisena tulivat ja anteeksi pyytelivät." Minä;"Että tämäkin vielä?!?! On se hyvä, että huomenaamulla kaveria odottaa Käpylän kirkossa kirkon menot ja Suvivirren veisaus; Jo joutui armas aika ja suvi suloinen! Sitten lomalle lompsis ja jää koulutöllöilyt vähäksi aikaa ja alkaa piiiiittkääää kesä...home alone! Täytynee tarkistaa vakuutukset ;)


Emmin yöllinen lettikampaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti