perjantai 9. maaliskuuta 2012

Tex-Mex voileipäkakku


Tämän voileipäkakun tein tyttären syntymäpäiville ja se toimii. Leipänä käytin paikallista Peltolan leipomon kaura- ja ohravuokaleipää, leikkasin vain pyöreän pään tasaiseksi. Jotenkin noista paahtoleivistä tulee liian "pehmeää" minun makuuni, noissa vuokaleivissä on hieman enemmän pureskeltavaa. Tähän kakkuun käytin 3 vuokaleipää.


Tex Mex voileipäkakku:




3 pkt vuokaleipää



Broileritäyte
1 rss (450g) broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1-2 rkl öljyä

½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 prk  (320g) meksikolaista Salsa kastiketta
1 prk (300g) meksikolaista juustodippi-kastiketta



Guacamoletäyte
½ prk (a`300g) guacamole dippiä
1 punainen paprika



Kostutus
1½ dl vettä
½ dl sitruunanmehua


Kuorrutus
½ prk guacamoledippiä
150g Creme fraichea


Koristeeksi
1 keltainen paprika
herneenversoja
tuoretta kurkkua
kuivattua sipulirouhetta
maissilastuja

Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet veitsellä. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.

Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista pyöreä yläosa pois. Lado vadille 6 leipäviipaletta, kaksi vierekkäin ja kolme peräkkäin. (Voit myös tehdä 3 + 3, tällöin täytettä tulee väleihin runsaammin.) Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.

Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.

Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse tein paprikasta ruusun(näköisen?) ja ruusun lehdet tein kurkusta ja varret hernenversoista. Reunoille ripottelin sipulirouhetta. Koristele vielä kakun reunat maissilastuilla.
 
Ohje on alunperin Pirkka-lehdestä, koristeluidean poimin Helmeilevää-blogista. Oma tekeleeni on todellakin kotitekoisen näköinen ja oloinen ja niin on tarkoituskin. En ole mikään kondiittori, enkä sellaiseksi aio tulla. Kotikutoinen is my key to baking and making things!  Kakku oli hyvää ja maukasta, kaikki eivät tietysti pidä tämän kakun meksikolaistyyppisestä ja potkuisesta mausta mutta meidän vieraille se maistui. Kannattaa rohkeasti kokeilla uusia juttuja juhlapöytään. 
 
 
 
Nyt toivotan hyvää ja aurinkoista viikonloppua kaikille lukijoille!

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Näin on, hieman stydimpää kamaa kuin perus kinkkukaakku.
      Rokkihotellin aamupalalla toimis iha varmasti ;D

      Poista
  2. No ihan varmasti. Pitäiskin taas buukata majoitus sinne hih. Jokohan ulkona tarkenee nukkua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl kait jos makuupussissa ei oo hiiren nakertamaa reikää, tosin eiks teil viimekski ollu aikas "kevyet" retkivarustukset? Ja kaikenlisäks rokkihotellin 2hh Minni-sviitin Muumilakanat jäi testaamatta...jatkossa, mie lupaan et sviitti on teille varattu anytime!!!! ;D)

      Poista
    2. hih :) ei sil tyynynpaikal niin väliä. Rokkihotellin tarjoilut on parhautta. Kannattaa tulla pidemmältäkin.

      Amsterdamissa oli muuten ihan oikea rokkihotelli. Backstage nimeltään. Suosittelen jos sinne päin joskus joku eksyy. Googlaamalla löytyy.

      Poista
    3. Voih, Dami ja kevät!!! Ihanaa reissua! Voi kun ois joku reissu nyt just tossa tulossa, kaipaan sitä kevään tuoksua. Tukholmassakin oli jo ihana kevät. Pitäkäähän kivaa siel Bäkkäril :D

      Poista