lauantai 5. toukokuuta 2012
Lime-valkosuklaa juustokakku
Lime-valkosuklaa juustokakku:
Pohja:
200g Digestive keksejä
50g margariinia
Täyte:
5dl Flora Vispyä
260g valkosuklaata
4 limeä
500 g Mascarpone juustoa
0,5-1 dl tomusokeria
5 liivatetta
Kiille:
3 liivatetta
3 limen mehu
n. 4,5 dl vettä
vihreää elintarvikeväriä
Vuoraa 26 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä nämä. Painele massa vuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispy vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Purista limet mehuksi. Sekoita Vispy-vaahtoon Mascarpone juusto, sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa ja mausta tomusokerilla oman maun mukaan.
Kiehauta limen mehu ja lisää siihen liivatteet. Vatkaa liivate-limemehu muun massan joukkoon. Kaada massa kakkupohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään.
Tee kiille vasta kun kakku on erittäin hyvin hyytynyt! Liota ensin liivatteet kylmässä vedessä. Värjää vesi oman mielesi mukaan vihreäksi. Kuumenna vesi, lisää limen mehu ja liivatteet. Kaada kylmän ja hyvin hyytyneen kakun päälle ja laita kakku takaisin kylmään hyytymään. Voit valmistaa kakun edellisenä päivänä, kiille hyytyy melko hitaasti. Saat näin kakusta paremmin leikattavan.
Itse laitoin puolet suklaasta muruina ja puolet sulatin ja tomusokeria vain ½ dl, näin kakusta ei tullut liian makea. Kiille on todella kirpeä, mutta itse pidin kirpeän ja makean yhdistelmästä todella paljon.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanan keväinen! Lime värinä on mun lemppari ja juustokakku herkkuani (kun viljatuotteet ei oikeen sovi) jo pelkästä kuvan näkemisestä tuli hyvä mieli.
VastaaPoistaKevään raikas tuulahdus...makuineen päivineen :D
VastaaPoistaGluteenittomia keksejä vois varmaan kokeilla pohjaan sulle?!
joo ja tein kerran saksaknpähkinöistä ja voista pohjan juustokakkuun. Toimi :) Hellaton Kokki -kirjasta löytyi ohje. Laitoin sen kyl uuniin, ei haitannut.
Poista