lauantai 5. toukokuuta 2012

Lime-valkosuklaa juustokakku


Lime-valkosuklaa juustokakku:

Pohja:
200g Digestive keksejä
50g margariinia

Täyte:
5dl Flora Vispyä
260g valkosuklaata
4 limeä
500 g Mascarpone juustoa
0,5-1 dl tomusokeria
5 liivatetta

Kiille:
3 liivatetta
3 limen mehu
n. 4,5 dl vettä
vihreää elintarvikeväriä

Vuoraa 26 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä nämä. Painele massa vuoan pohjalle.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispy vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Purista limet mehuksi. Sekoita Vispy-vaahtoon Mascarpone juusto, sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa ja mausta tomusokerilla oman maun mukaan.
Kiehauta limen mehu ja lisää siihen liivatteet. Vatkaa liivate-limemehu muun massan joukkoon. Kaada massa kakkupohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään.

Tee kiille vasta kun kakku on erittäin hyvin hyytynyt! Liota ensin liivatteet kylmässä vedessä. Värjää vesi oman mielesi mukaan vihreäksi. Kuumenna vesi, lisää limen mehu ja liivatteet. Kaada kylmän ja hyvin hyytyneen kakun päälle ja laita kakku takaisin kylmään hyytymään. Voit valmistaa kakun edellisenä päivänä, kiille hyytyy melko hitaasti. Saat näin kakusta paremmin leikattavan.

Itse laitoin puolet suklaasta muruina ja puolet sulatin ja tomusokeria vain ½ dl, näin kakusta ei tullut liian makea. Kiille on todella kirpeä, mutta itse pidin kirpeän ja makean yhdistelmästä todella paljon.









3 kommenttia:

  1. Ihanan keväinen! Lime värinä on mun lemppari ja juustokakku herkkuani (kun viljatuotteet ei oikeen sovi) jo pelkästä kuvan näkemisestä tuli hyvä mieli.

    VastaaPoista
  2. Kevään raikas tuulahdus...makuineen päivineen :D
    Gluteenittomia keksejä vois varmaan kokeilla pohjaan sulle?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo ja tein kerran saksaknpähkinöistä ja voista pohjan juustokakkuun. Toimi :) Hellaton Kokki -kirjasta löytyi ohje. Laitoin sen kyl uuniin, ei haitannut.

      Poista