sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kinkkupiirakka


Ohjeesta tulee piirakka 24-26 cm halk.vuokaan ja jos haluat pellillisen, tee tupla-annos.
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl rouheisia sämpyläjauhoja
1 ½ dl emmental-juustoraastetta
150 g margariinia
½ dl vettä

Täyte:
1 purjo
1 punainen paprika
200 g palvikinkkua
1 prk (200 g) paprika/chili-tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
3 munaa
2 dl emmental-juustoraastetta
mausteeksi mustapippuria


Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Pilko paprika ja purjo ja käytä niitä pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät. Kuutioi kinkku. Notkista tuorejuusto kerman avulla. Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään. Kaada pohjan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35 minuuttia.


Tapaus laskettelureissu

Oltiinpa perheen nuorimmaisen koulun järjestämällä lasketteluretkellä lauantaina Messilässä. Poika on liikuntaluokalla Tornionmäen ala-asteella ja liikuntaluokkien tuki ry, jonka hallitukseen allekirjoittanut kuuluu, järjestää joka vuosi lasketteluretken edeltä sovittuun kohteeseen. Tänä vuonna, kuten viime vuonnakin, retken kohteena oli Messilä. Havereilta tuskin on vältytty koskaan. Viime vuonna eräältä tytöltä murtui käsi heti alkumetreillä mutta tänä vuonna ei tainnut käydä yhtään vastaavanlaista vahinkoa, onneksi näin.

Minä tosin olin ensimmäistä kertaa mutkamäessä tänä talvena ja sain kotiin tuomisiksi "reumaattisen kipiät" polvet sekä ranteet mokomasta lykkimisestä ja mäessä rytkimisestä. Iän tuomia muita ihanuuksia lienee kyynelnesteen yletön valuminen muutoin niin rutikuivista silmistä laskun aikana. Ajolaseissa vesi läiskyi laskun aikana ja ilmankaan ei voinut olla, koska syvyysnäköä ei enää ole. Yritä siinä sitten laskea tyylikkäästi ja niinsanotun notkeasti. Kaverit suihkii ohi kun minä yritän pysyä vedenpaisumuksesta huolimatta reitillä ja alhaalla odottaa taas naamankuivaus-sessio. Näytti varmaan nuorisosta moinen dramatiikka hupaisalta kun mummo pyyhki naamaa joka laskun jälkeen kyynelistä, heh! Kivusta ja särystä huolimatta meillä oli mukava päivä ja keli oli suotuisa. Aikuiset ja lapset saivat yhdessä nauttia ulkoilusta ja liikunnan tuomasta hyvänolon tunteesta. Mulla oli rakas ystävä seuranani ja mehän nauraa rätkätimme ja samalla maailmaa paransimme. Ristus mikä reissu ;D Kiitos ystävälle mainiosta seurasta <3

Taidanpa käydä nukkumaan, huomenna pitäisi taipua työntekoasemalle. Saas nähdä kuinka notkeat on Torkkarin oman Tanja Poutiaisen polvet huomenaamulla, tänään ei meinannut rappusia alas päästä :D Eipä muuta kuin hyvää yötä ja levollisia unia!...Eipäkä, käyn sittenkin sipasemassa polviin käärmesalvaa ja taidan ottaa jotain hota-pulverin kaltaista kivun lievitystä, ei tää muuten pääse huomenna mihinkään tuolta sängynpohjalta....se vanhuus, se vanhuus....öitä kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti