lauantai 16. marraskuuta 2013

Kakku 60-vuotis juhliinTämä kakku ja siskon tekemä lihaisa voileipäkakku lähtivät 60-vuotta täyttävän miespuoleisen syntymäpäiväsankarin juhlapöytää koristamaan. Kakku oli laktoositon ja gluteeniton, kakun välissä oli muistaakseni mansikkamousse. Koristeet ovat pikasesti väännetty valmiilla ruusu- ja lehtimuotilla marsipaanista. 60-v kyltin tein vaahtokarkkimassasta, marsipaanista ja helmistä. Kovasti sisarusten tekeleitä juhlijat kehuivat, eli kakku oli maistunut juhlaväelle. Onnea vielä pyöreitä täyttäneelle!


 Lauantai-ehtoon eloa

Mun mies on siis kitaristi ja hyvä sellainen. Hän on koko ikänsä soittanut kitaraa ja soittaa lähestulkoon aina. Meillä asuu monta kitaraa. Meillä soi aina joko kitara tai sitten pojan rummut. Välillä tuntuu, että asumme jonkun bändin treenikämpällä. Se on välillä sietämätöntä mutta pojallekaan ei voi mennä sanomaan, että voitko olla soittamatta. On pakko treenata, jos aikoo olla hyvä. Bändejä, joissa mieheni on ollut mukana on monia ja hänet tunnetaan täällä Kouvolan musa-piireissä hyvin. Tänään lähden kuuntelemaan hänen keikkaansa paikalliseen ravitsemusliikkeeseen ja otan tuon naapurin rouvan mukaan. Edellisestä keikasta, jolla olen ollut mukana onkin kulunut jokunen tovi. Keikkoja on toki ollut monia ja bändikin on tässä välissä vaihtunut. Hän soittaa nyt useammassa kokoonpanossa ja jonkun näistä kokoonpanoista kanssa vääntävät levyäkin, en ole ihan kartalla kaikesta. Tänään on vuorossa semmoinen reunion-tyyppinen keikka toisen bändin riveissä tyyliin feat. friends. Vanhoja hyviä aikoja muistellen mennään ja odotettavissa on suuren urheilujuhlan tuntua. Paikalle raahautuu jostain luolien kätköistä kasa vanhoja hippejä ja rokkareita ja fiilis on taatusti katossa. Viimeksi samaisessa ravitsemusliikkeessä keikan jälkeen paikkailin eräänkin Pryl-Cremen pehmentäneen teddyn päätä kun hänen töppönen lipsahti terdellä ja takahuoneessa kolisi lähestulkoon kymmenisen koria kaljaa kumoon horjuvien houserokkarien ja heidän frendiensä heiluessa bäkkärillä. Luulisi heidän imuroineen moisen määrän helposti kitusiinsa mutta ei, kaatoivat peijoonit koko kori-tornin. Siinä oli talon isännällä nieleskelemistä, ihan NIIN montaa juomaa ei varmaan kuulunut rideriin. Huh-huh, kyllä sedät jaksaa heilua. Illan teema on Rockabilly ja hauskaa tulee olemaan. Ei muuta ku rokit soimaan ja joraamaan.
Raju rokkapilli-paukku....


1 kommentti:

  1. Toimittajan huomio:
    Kyl mie vaan sanon et Tavernas on tunnelmaa! Eilisen kaltaista hauskaa iltaa ei ole ollut pitkään aikaan. Kiitos Rockabilly Rockets ja friends!! Seuraavaa keikkaa odotellessa...

    VastaaPoista