sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Seesamtähdet

Seesamtähdet:
150g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta
1-2 rkl vettä

Voiteluun kananmunaa ja pinnalle seesaminsiemeniä

Nypi margariini ja kuivat aineet keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan kovettua jääkaapissa n. ½ h. (pakastimessa n.10 min.)
Kauli taikina levyksi ja paina siitä tähtimuotilla keksejä. Nosta tähdet leivinpaperille, voitele ne kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista keksejä 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Hauskoja ja maukkaita omatekoisia suolakeksejä :)



Sekalaista tohinaa...

On taas se aika vuodesta kun kaikki näyttää likaiselta ja harmaalta, sillai hyvällä tavalla. Kun aurinko alkaa paistaa olohuoneeseen, paljastaa se keväisen harmauden ja monta pölyistä nurkkaa huushollissa. Käännän säleverhot kiinni ja menen ulos aurinkoon. Heitin viikonloppuna harmaat ja tunkkaiset talvella ruukuissa lojuneet callunat roskiin ja hain tilalle ihanan keväiset ja auringon keltaiset narsissit. Heiluin haravan jatkeena ja siivosin ja pesin auton. Eipähän tarvinnut sisällä lojua. Ehtii sitä siivota sisällä sitten kun vettä sataa. Kulunut viikko sujui pyykkiä pesten, viime viikko lomailtiin Tahkolla ja oli vaan pakko pestä kaikki mukana olleet vermeet. Tosin, hoidin samalla talvivaatteet tarkoituksella talviteloille. Kelit oli Nilsiässä kohillaan ja ihana oli päästä vielä kerran mäkeen, tämä talvi on lumen suhteen ollut nihkeä. Mukavaa oli! 

@Tahko. Aamumäki ja kissanjälkee,uuuhhh....
Lauantaina siskon tytöt Saara ja Elsa tulivat meille hoitoon siksi aikaa kun äitinsä oli Korian ns-talolla valmistelemassa illan Oikein Hyvä-orkesterin Ultra Bra-keikkaa. Meillä oli tarkoituksena mennä illalla katsomaan keikkaa ja tytöt tulivat meille Emmin ja minun seuraksi alkuillaksi. Laitoin kummityttö Elsalle (3v.) konserttia varten hiuksiin inkkarilettiä ja hän istua nökötti tuolilla epätavallisen rauhallisesti näperrellen farkkuhamosen vyötärö-nyörejä. Hänellä on kyllä tapana jäykistyä näissä tilanteissa ja jos jotain yritän jutella, hän vastaa kuiskaten. Tyttäreni Emmi on ainoa meidän perheestä, jolle Elsa avautuu ja juttelee normi volyymillä. Kun saimme kampauksen valmiiksi, Elsa nousi tuolilta ja tuolilla oli lätäkkö pissaa!!! Voi ei! Konserttiin lähtöön oli noin ½ h aikaa ja Elsa oli kainaloita myöden pissassa. Konserttivaatteet ihan litimärkänä, eikä tietenkään varavaatteita mukana. Voi pientä, ei saanut sanottua että häntä pissattaa. Noh, Plan B nopeasti käyttöön, pika-käsi-pesu ja vaatteet kuivuriin. Eiii, me ei ehditä, 20 min. pikakuivauksen jälkeenkin vaatteet ihan märät. Ei me voida märissä vaatteissa lähteä. Siispä Plan C ja Antin (11v.) alushousut jalkaan. Emmiltä löytyi valkoiset leggarit, jotka sujautettiin Elsalle Peppi-tyyliin ja vedettiin makkaralle reisiin. Sitten Emmin minihame päälle, jonka vyötärönauha oli Elsan kainaloiden kohdilla ja hame kirrattiin sopivaksi Antin vyöllä Elsan ihanan killivatsan kohdalta. Ta-daa!! Elsa tokaisi peilikuvalleen; "Kaunis hame!" Ja eikun matkaan!!! Nää meidän konsertteihin lähdöt ovat ruukanneet olla yleensä juurikin tällaisia. Kerran lähdettiin samaisen siskon Vanitatum-lauluyhtyeen levynjulkkarikeikalle Kouvolan seurakuntasaliin. Elsan isosisko Saara nosteli hameensa helmoja konserttisalin kuumuudessa, kun huomasimme ettei Saaralla ei ollut lainkaan pikkuhousuja :D) Hupsista. Tällä kertaa lapsella oli sentään säädylliset vaatteet päällään. Huh-huh, tätillä pukkas hikeä kainaloon mutta konsertti oli mahtava! Kun vielä olis voinu jorailla oikeen kunnolla. Penkillä istuen jammailin ihan fiiliksissä. Kyllä Ultra Bra:n biisit elää ja voi hyvin edelleen.

 
Tässä kuvassa meidän Emmi n. 2 v. laulaa mummolan pakastimen päällä sen ihan ehdotonta Ultra Bra suosikkibiisiä Jäätelöautoa..."täytyy mennä tanssitunnille ja minä jäin seisomaan lumeen!"  Ja tanssitunnille on nykyään aina kiire :)
 

Löysin viime viikon reissulla Kuopion ostarilta tällaisen tuunattavan tekstikaulakorun. Pussissa oli kasa irto-kirjaimia ja ketju. Varmaan ihan last season-juttu kaikille mutta mie olin ihan innoissani tästä. Päätin et täst tulee mun keikka-koru. Laitan asenne-koruuni aina illan artistin nimen, min mielest tosi kiva idea vaiks onkin taas tosi lapsellista, hih! Mut miehän oon!


Sit viel kuva mun uusista punaisista saappaista, jotka tilasin Englannista. Nää on NIIN ihanat ja hyvät jalassa ja sopii mun mekkoihin ja hamosiin ihan bueno! Ja kuten huomaatte, tää blogi-päivitys meni ihan shaiban jauhamiseksi, en ole hirveesti ehtinyt leipoa.


Ja päätetään tän viikonlopun raportti ihanaan löytöön. Oltiin pari viikonloppua sitten mökillä puunkaato hommissa ja puun sisältä löytyi sydän <3 Oikein mukavaa viikkoa kaikille teille! Ensi viikko punnerretaan työntekoasemalla ja sit ois taas loma! Ja London calling!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti