lauantai 15. maaliskuuta 2014

Dajm-keksit

Dajm-keksit:
125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl fariinisokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ps (100 g) Daim-rakeita

Koristeeksi
Daim-rakeita 

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan muutamassa erässä. Lisää lopuksi Daim-rakeet.
Pyörittele taikinasta käsissäsi ison lihapullan kokoisia palluroita ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle. Painele pallot n. 1 cm paksuisiksi pikkuleiviksi ja koristele Daim-rakeilla.
Paista 200 asteessa 5-10 min. Pikkuleipien ei tarvitse saada juurikaan väriä.

Tosi rapeita ja maukkaita. Hyvin helppo ohje. Pellillinen katosi äkkiä :) Alkuperäisessä ohjeessa oli pähkinäjauhoja mutta vaihdoin mantelijauhot niiden tilalle, kun lähipuodissa ei muuta vastaavaa ollut ja hyvin pelitti.


Teholasit ja aamulehti

Onneksi alkoi toi L.O.M.A.!!!! Tosin viime viikko oli töissä niin mukava, että olisin jopa voinut mennä loman sijasta maanantaina töihin, niin mukavaa meillä oli. NOT...loma on aina loma ja hyvin pian ohi ja pääsen taas mukavien työkaverien seuraan. Siskoni kävi aamulla minun luonani meikissä ja kampauksessa. Hänen kuorollaan on tänään se "12 points, Euroviisut"-konsertti. Iltasella mennään porukalla viisuja kuulemaan. Sisko löi mulle sen järkkärikameran käteen ja antoi tehtäväksi toimia kuvaajana konsertin aikana. Saas nähhä onko kellään päitä kuvissa? Onnistun aina paineen alla tössimään valokuvat. Raajat tai päät puuttuu ihan varmasti :) Sisko lähti hyvinkin kauniina konserttiin, olin oikein tyytyväinen tulokseen.
Mutta asiaan. Taas lähtee, nimittäin arvelluttavaa materiaalia itsestäni. Keräsin itsetunnot rippeet hyvin pieneen läjään ja rohkenen julkaista tämän. Enterin painalluksen jälkeen; noloja paljastuksia vol. mikälie!

Aletaan olemaan "siinä iässä" että aamuehden lukeminen on melkoinen ponnistus. Puhumattakaan tekstiviestien lukemisesta, saati niiden kirjoittamisesta. Kirjan lukeminenkin tuottaa päänvaivaa. Olen nimittäin erittäin likinäköinen, mol. silmät n. -4,5. Ja nyt kun ikänäkö uhkailee tulemisellaan, ovat kaikki keinot sallittuja taistelussa kaksiteho-laseja vastaan! Kirjaa voin lukea ilman laseja kun pidän sitä kirjaa tuossa nenän päässä tai sitten lukeminen onnistuu silmälasit päässä kädet suorina edessä pönöttäen. Kädet näköelinten jatkopätkinä riittävät vielä tässä vaiheessa mutta esim. sängyssä lukeminen on tällä tavalla mahdotonta. Käsiä hapottaa!! Varsinkin aamulla silmät ovat jotenkin yön jäljiltä väsyneet ja varmaan ovat vielä vielä nukkumassa, kun muu roppa yrittää pöngätä pystyyn ja ehtiä töihin. Näillä aamu-silmillä on aamulehden lukeminen täyttä tuskaa. En saa selvää tekstistä lasit päässä. Ja nenähän siinä nokeentuu, jos otan lasit pois päästä ja niivitän nenää pitkin lehden pintaa! Ja onpa mukava lähteä vaikka ystävien kanssa ulos syömään puolisokeana. Laitan usein piilolasit päähän tällä tavalla "ulkoillessani" ja sittenpä olenkin ihan vailla keppiä ja opaskoiraa, kun niitä piilareita ei saa kesken kaiken pois päästä, jotta näkisi lukea ja kuolata sitä ruokalistaa. Toverit toimivat tulkkina ja on tyytyminen sitten siihen mitä eteen kannetaan. Olen käynyt optikolla ja optikko suositteli kaksitehojen hankintaa harkiten. Minulla on ihana ja reilu optikko. Hän räiskäsi totuudet pöytään. Hän kertoi, että kaksitehot lisäisivät mukavuutta elämääni. Totta, mutta toisaalta hän sanoi, että jos pystyn vielä olemaan ilman kaksitehoja niin hyvä olisi. Kaksiteholaseilla on tapana kuulemma toimia niin, että näkö nopeasti huononee ja lasit olisi sitten hyvinkin nopealla aikavälillä taas uusittava. Hän perusteli ilman olemista kustannustekijöillä ja oli mielestäni todella reilua tehdä niin. Hän olisi myös voinut olla ahne ja myydä minulle ne kaksitehot jo puoli vuotta sitten, jolloin asia ensimmäisen kerran aiheutti ongelmia mutta eipä myynyt. Yritän sinnitellä, koska lähityöskentely kyllä onnistuu kun otan lasit pois päästä. Reseptissä suositeltiin +1 lukualuetta, joten ei ihan paha mutta pirun hankalaa ajoittain.

Eräänä päivänä kävin ihan muilla asioilla Tigerissä ja törmäsin siellä hauskoihin, hieman fiftarityylisiin....like Buddy Holly used to have...kind of...lukulaseihin kyseisillä plus-vahvuuksilla ja ostin ne. Maksoivat peijoonit kokonaista neljä euroa!!!! Kustannusarvio mun kaksitehoille, (Huom! vanhoihin kehyksiin!!!) optikolla oli yyber 500 euroa!!!! No, näitä kahta asiaa ei tietenkään voi verrata toisiinsa, mutta jos nuo halpis-okulaarit menevät rikki tai ovat muuten kelvottomat, niin eipä jää kaivelemaan! Ja saattaapi olla, että börssi kestää uusien pokien hankinnan tarvittaessa, hih! Jos vaikka vahvuutta pitäisi nopeastikin nostaa.

Eli nythän on sitten niin, että nämä kyseiset megapokat mahtuvat minun omien likinäkö-lasien päälle! Juu kyllä, luet ja ymmärrät aivan oikein!!! Tätä pakettia voi todella kutsua "kaksiteho-laseiksi"!! Ovat sen verran kookkaat. Tiedättehän, nykyään on muotia nämä tv-lasit tai Kekkos-lasit, ihan millä nimellä nyt haluatte niitä kutsua. Siis todella isot ja paksut muovipokat, suoraan 80-luvulta. Olisittepa nähneet perheenjäsenten, varsinkin lasten ilmeet, kun äiti vetäisi ensimmäisen kerran "tuplat" päähänsä ja istui aamiaispöytään Kouvolan Sanomia lukemaan? Hetken oli hyytävän hiljaista ja sitten ne repesi!!! Nauroivat mokomat minulle. Hittolainen ja kun vihdoinkin näin lukea ilman ongelmaa. Eikä tarvinnut nenää pestä aamulehden lukemisen jälkeen, eivätkä kädet olleet kipeänä epämuodollisesta aamuvenyttelystä. Pöh. Ovat sittemmin tottuneet näkyyn, tosin olen jatkuvan irvailun ja kaikenlaisten puujalkavitsien ikuinen kohde ja lähde! Kivaa on myös se, että vastaavasti voin käyttää näitä ulkoillessani (enkä nyt viittaa lenkkeilyyn tai muuhun happihyppelyyn vaan niihin ihaniin mielenterveys-istuntoihin ystävien kanssa hyvän ruoan äärellä) piilolasien kanssa ja kylläpä näkee kivasti tilata sapuskansa ihan itse!


Lukulasit edestä

Lukulasit sivulta

"Kaksitehot"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti