sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Baby Shower-kakku


Tälläisen baby-shower kakun sai Noora juhliinsa. Juhlinnan kohteena on kaunis ja nuori nainen, joten ajattelin että sievä pikku-mekko olisi jotenkin tyttömäisen hempeä. Tästä tulikin ihan kiva. Minunkin piti lähteä juhlimaan, mutta Kakkupuoti on avoinna myös sunnuntaisin, joten jätin juhlat väliin ja painelin leipomaan. Juhlat olivat varmasti hienot ja sain kuvan lopusta kakusta, jota ei ollut paljon jäljellä eli hyvin maistui! Välissä oli vaniljainen mansikkamousse. Kesällä pitää olla mansikka-kakkua juhlissa tarjolla, se vaan menee niin! Onnea vielä Nooralle ja ihanaa odotusta!

Hieman naurattaa muuten vielä tämän kyseisen kakun pakkaus kuljetusta varten. Tarvittiin nimittäin kolme naista ja yksi mies, että saatiin kakku pakattua autoon. Matkaa oli jonkin verran ja kakku piti saada viileänä perille, ilmahan ol ko morsmaikku ja asteita rapiat kolkööt ;) Tarvittiin siis mm. pyykkikori, miljoona kylmäkallea ja pahvilaatikko. Olin varautunut vielä Jeesus-teipilläkin mutta sitä ei onneksi tarvittu. Kakku ja alunen olivat nääs kokoa XXL, joten eivät meinanneet mahtua mihinkään. Selvittiin tehtävästä neljän ihmisen voimin ja kakku pääsi viileänä perille. Kiitos fiksun nuorison ja heidän loistavien ideoiden (ja ilmastoidun menopelin)!

L.O.M.A.

SE alkoi, vihdoinkin. Tiedättekö sen tunteen unessa, kun tavoittelet jotakin, etkä saa sitä kiinni tai se häipyy koko ajan kauemmas ja kauemmas. Tai kun juokset unessa, se tuntuu samalta kuin juoksisit vedessä, et vaan pääse eteenpäin. Siltä on töissä tuntunut viimeiset kaksi viikkoa, loma vaan siirtyy ja siirtyy kauemmas ja kauemmas...MUTTA nyt olen lomalla! Vielä parit kakut ulos puodista ja that`s it! Kakkurumba onkin ollut melkoista tänä kesänä. En ole ehtinyt päivitellä tätä blogiakaan, kun on ollut hieman kiirusta. 

Lomalla olen äly-vapaalla! Tiedossa on Helsingin retkeä, mökkeilyä ja päivän mittaisia trippejä ihaniin paikkoihin, kuten esimerkiksi Haminan pitkille hiekoille, Kotkan Kaunissaareen yms. Aikataulutonta ja älyvaapaata oleilua. Helsingin reissu on ihan must kesällä! Helsinki on kaunis. Tällä säällä on ihan pakko käydä Suomenlinnassa retkeilemässä ja sillä ihanalla mini-biitsillä meriuinnilla. Suomenlinnassa kävellessä tulee tunne kuin olisi astunut johonkin toiseen aikaan ja paikkaan. Tuntuu kuin olisi jossain kauempanakin, kaukana ulkomailla. Lauttamatka Suomenlinnaan kuuluu kesään. Ja ne ihanat purjeveeneet saaren ympärillä ja kimaltava vesi. Aika pysähtyy ja mieli kevenee kalliolla istuessa. Ympärillä puhutaan eri kielillä ja tunnelma on rento. Cafe-Vanillesta saa ihania juustokakkuja ja hyvää tuoretta kahvia kyytipojaksi ja sen jälkeen voi käydä tutustumassa vaikka lelumuseoon.

Helsinki ja shoppailu, tyttären silmissä kiiltelee siihen malliin, että kesätienestit saa kyytiä! Tarvittavien hyödykkeiden lista on yyber pitkä ja tarvetta on sille ja tälle, huoh! Jospa nämä kolme päivää pääkaupunkiseudulla riittäisivät sammuttamaan pahimman ostosvimman :)

Savonlinnan reissu heitettiin jo viime viikonloppuna. Keli oli upea niinkuin aina ja meillä oli ihan mahtava reissu. Käytiin Savonlinnan torilla lörtsyillä ja jätskeillä ja käveltiin rantaviivaa Olavinlinnaan. Ihan huippua! Uitiin ja saunottiin ja syötiin ja juotiin hyvin. Tunnelma oli mutkattoman mukava ja mieli ja kroppa jäi kesätunnelmiin. Kun vielä viikko tämän retken jälkeen piti viettää työmaalla, tuntui tosiaan siltä, että se loma ei vaan ala koskaan. Meidän pojat ovat olleet lomalla jo kaksi viikkoa ja viettivät viikon kalassa Inarissa. Sielläkin oli ennätyshelteet, mikä tuntui ihan hassulta. Yöttömät yöt ja helle! Antti 12 v. sai porukan ainoat kalat, joten kyllä siitä vielä äidin oma pikku-Peltsi tulee. Taisi pojille jäädä kalastusvaihde päälle kun kävivät kotiintultuaan vielä Kymijoella kalassa ja sieltäkin Antti ainoana, sai saaliiksi komean kirjolohen. Pojat savustivat sen ja nautiskeltiin sitten porukalla. Sen luomummaksi ja tuoreemmaksi ei ruoka voi enää tulla! Nam! Nyt startataan Verlaan täksi päiväksi, on NIIN kuuma. Pakko päästä uimaan! Huomenna nokka kohti isoa kirkkoa ja suurkaupungin humua. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti