sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Auto-kakku


Paakarilta pyydettiin auto-kakkua kahden pojan yhteis-synttäreille. Toinen saavutti ajokortti-iän ja toinen ajelee ainakin pikku-autoilla :) Marimekon autokangas miellyttää mun silmää ja ajattelin, että olisikin hauskaa, jos kakussa olisi "pala kangasta." Maalasin kankaan palaa jäljittelevän kuvan kaulitulle vaahtokarkkimassalevylle Wiltonin elintarvikeväreillä ja nimet ja numerot tein värillisestä marsipaanista. Kakkuun meni kaksi isoa viiden muna kääretorttupohjaa ja kakun väliin laitoin tilaajien toiveesta mansikkamoussea. Kakku oli kokonaan laktoositon. Onnea vielä pojille!


A day at the office

Kaikenlaista hubaa sitä ihminen vapaapäivälleen keksii. Tällaiselta näyttää meidän keittiössä, kun paakari pistää koristelu- ja maalaushommat käyntiin. Maalasin valmiiksi kuivumaan tuon auto-kakun kuvan. Sitten tein valmiiksi kuivumaan ja odottelemaan varsinaista koristeluhetkeä tähän samaiseen kakkuun tulevat nimet ja kirjaimet ja vielä toiseen kakkuun onnittelutekstit ja vaahtokarkkimassasta vaaleanpunaiset perhoset. Koristeet ja maalattavat kuvat kannattaakin tehdä hyvissä ajoin valmiiksi. Niiden täytyy antaa kuivua kunnolla. Perhoset ja kukat täytyy kuivattaa "malliin tai muottiin", joten ne kestävätkin jonkin aikaa kuivahtaa. 


Syksy on saapunut. Mutta miten ihana syksy!!!! Kaunista ja lämmintä. Miehen isä asuu melko lähellä meitä ja hänellä on iso piha, omenapuita ja marjapensaita. Itse hän ei niistä perusta mutta antaa mielellään minun hyödyntää satoa. Hain häneltä kaikki puussa olleet ihanat punaiset omenat ja keitin niistä hilloa ja tein omenapiirakkaa. Pappa toki saa parhaat palat päältä ja kunnon maistiaiset!


Syksyyn kuuluu aina metsäretket. Päätettiin siskojen perheiden kera tehdä Repovedelle päiväretki. Eväät ja iloista retkeilymieltä repullinen ja matkaan! Paikalle oli eksynyt muutama muukin reppuilija mutta aivan järjettömän hieno reissupäivä oli ja metsään mahtuu porukkaa! Ei tullut oloa, että apua, tännehän tukehtuu. Mahtavat eväspaikat löydettiin ja paistettiin makkarat omalla kertsigrillillä. Kuutinlahdelle asti tallattiin ja mikä kaikkein uskomattominta, siskon 6- ja 4-vuotiaat tytöt tallasivat ilman minkäänlaista kitinää tai natinaa koko n.15 km:n matkan! Upeita ja yyber-reippaita pikku-naisia <3

Kuvat Terhi Katajala

Matkalla kerättiin sieniä, popsittiin puolukoita ja nähtiin kaksi käärmettäkin. Repoveden retkeilyalue on hieno paikka, kannattaa tulla kauempaakin. Eri pituiset ja hyväkuntoiset retkeilyreitit mahdollistavat samoilun kaikenikäisille ja kuntoisille ihmisille. Ja muistetaan pitää paikat kunnossa, roskat roskikseen ja jätetään luonto tasan sellaiseen kuntoon kuin se oli sinne mennessä! Toivotaan näitä kauniita syyspäiviä vielä lisää. Tää on mun elämäni parasta aikaa, olenhan syksyihminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti