lauantai 27. syyskuuta 2014

Frozen-kakku


Rakas pikku-Saara täytti 6 vuotta kuluneella viikolla ja hän toivoi Frozen-kakkua. Edellisessä heille tehdyssä kakussa oli täytteenä appelsiini- ja lakritsimoussea ja tytöt eivät oikein pitäneet sen lakritsimoussen mausta ja enemmänhän se olikin aikuisten mieleen. Saaran toive kuului sanasta sanaan näin: Haluan Prosen-kakun mutta siihen ei saa laittaa salminakkia!! Niin tehtiin. Kakun kuva on valmis kakkukuva ja täytteenä oli omatekemää mansikkahilloa ja vaniljamoussea. Hyvää oli.

Oletteko nähneet tuon Frozen-elokuvan? Ihana! Pitkästä aikaa sellainen kaunis prinsessa tarina kahden siskoksen seikkailuista. Elokuvan musiikki niittää jo mainetta ja kunniaa ja tästä elokuvasta tehdään varmasti musikaaliversio, sen verran kauniita ja korvamadoiksi soimaan jääviä kappaleita kuullaan elokuvassa. Onnea vielä rakkaalla, ihanalle, suloiselle 6-vuotiaalle Saaralle <3 Se on L.O.M.A nyt 

Mulla alkoi loma. Perjantaina oli vielä ylityövapaa, joten torstai-iltana oli fiilikset katossa. Tosin rakas pieni poikani piti mua jännityksessä ja käytiin hänen kanssa lääkärissä torstai-iltana. Hän nimittäin keuli polkupyörällään siihen malliiin, että tossu lipsahti ja poika rojahti suoraan satulan kapeamman osan päälle!!! Auts!!!! Kaverin ketekset pysyy varmaan pari viikkoa mustana ja voin uskoa, että otti nivusista! Ei vaan, keskiviikkona ajattelin oikeasti, että vähintään häntäluu on murtunut, sen verran tuskaista oli pojan elo! Ja samaan hengenvetoon harmiton syysflunssa äityi ikäväksi yskäksi ja järkyttäväksi räkätaudiksi. Päätettiin lähteä lekurin pakeille. Hän tutki ja kuunteli kaikki röörit ja tunnusteli (ja kauhisteli mustelmaa) häntäluun seudun ja antoi kivunlievitykset ja ropit matkaan. Todettiin, että parempi karhunpojan jäädä kotiin lepäämään perjantai päiväksi. Tiistai-aamuna kaverin pitäisi olla pelikunnossa ja voimissaan lähdössä Barcelonaan jalkapalloleirille, joten motivaatio parantumiseen on korkea! Eiköhän tämä tästä.

Eilen illalla kävin nukkumaan tosi väsyneenä kaikesta härdelistä ja siitäkö lie johtui, että näin hirvittävää painajaista. Tiedättekö sen tunteen, kun herää yöllä siihen tunteeseen, että jotain kamalaa on tapahtunut tai ehkä tapahtumassa ja tunne on NIIN voimakas ja todellinen, että se kirvelee ja kipristää varpaissa asti? Näin jotain ihan kamalaa unta, jossa jahdattiin jotain rikollista. Unessa en nähnyt mitään inhottavaa, enkä tiedä mitä tämä rikollinen oli tehnyt. Unessa ei tapahtunut tavallaan mitään pahaa mutta se tunne siitä, että tiesin jotain pahaa tapahtuneen tai tapahtuvan oli järjettömän voimakas. Heräsin aivan hiestä märkänä ja mun sydän hakkasi ihan hulluna!! Se fyysinen tunne siitä pelosta oli hirvittävän voimakas ja meni aikaa, ennen kuin rauhoituin pimeässä yössä. Kauheaa mutta jotenkin vaikuttavaa kuinka alitajunta saa ihmisen toimimaan omalla tavallaan. Hui!

Flunssa meinasi (tietenkin näin loman aluksi!) iskeä minuunkin. Hain eilen C-vitamiinia ja sinkkiä ja olen vetänyt myös neilikkaa ja inkivääriä ihan hulluna. Kasvatan varmaan jo jotain versoja korvistani, sen verran tiheään olen ainakin juurakkoa kastellut!! Tänään olo tuntui eilistä paremmalta ja virkeämmältä yöllisistä painajaisista huolimatta ja halusin ulos lenkille. Kävin kävelyllä Torkkarin ihanissa ja virkistävissä maisemissa ja huokailin luonnon kauneutta. Keräsin kauniita vaahteranlehtiä ja yritin tehdä niistä ruusuja (kuva alla). Jos niitä olisi ollut oikein paljon, ne voisivat olla ihan kaunis kimppu. Vai näyttääks noi enempi keitetyiltä jokiravuilta, niinkuin poikani sanoi kuvaa katsoessaan?? Heh....


Mie lähen aamulla Lontooseen Emmin, ystäväni Pian ja hänen poikansa Vilhon kanssa. Aikainen herätys tiedossa mutta aivan sairaan siistiä lähteä reissuun. Meillä on tiedossa Harry Potter-teemainen reissu, mennään käymään siellä studiolla. Ja ei tietenkään unohdeta hyvin syömistä ja juomista ja shoppailua muun fiilistelyn ohella. Lontoossa on yli 20-astetta lämmintä ja ihan hyviä kelejä näyttää ennusteet, joten hyvää matkaa meille!!! Laitan kuvia kun palaan!
Have fun folks! I`m off to LOVELY LONDON <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti