lauantai 20. joulukuuta 2014

Piparkakku-talo x 2

Tänä vuonna askarreltiin piparkakkutaloja ihan kaksin kappalein. Piirsin kaavat ihan randomina ja suhteellisen järkevän näköinen ja suoraseinäinen tönö siitä tuli. 
Lapset innostuivat tästä mun piparkakkutalo söpsötyksestä ja halusivat tehdä itselleen myös piparkakkutalon ja ihan ite! Ja niin tekivät. Tosi hieno ja varikäs. Minä tein ja värjäsin heille sokerikuorrutteet, muuten he tekivät talon itse. Aikas hieno!
He taiteilivat yllä olevien kuvien talon ja minä tein alla olevan talon kummipojalleni. 


Kummipojalle tein jalkapalloteemaisen yhdistetyn Mypa/City-piparkakkutalon. Kokeilin tehdä tähän taloon myös kuumaa marenkia. Se olikin aikas jänskää ja helppoa työstää. Ja ihanan paksua ja valkoista. Tein alustaan ennen paistoa ison reiän ja laitoin talon valmistuttua sen alle pienen led-tuikkukynttilän palamaan. Näyttää kivalta, kuin talossa olisi valot päällä.

Onhan tuo talon väkertely melkoista näpräämistä mutta kyllä ne sormet tarttee kerran vuodessa polttaa kuumalla sokerilla, ei se joulu muuten tule!
Voihan Posse!

Samainen kummipoika sattuu paraillaan olemaan meillä yökylässä ja minun poikani ja hän ovat melkoisia Duutsoneita. Kuuntelin äsken heidän saunareissuaan. Kaikki asiathan ensinnäkin hoidetaan yleensä high-voltage-volyymilla, notta ei jää kenellekään epäselväksi mitä on tekeillä! Heillä oli teemana kiljumisesta ja älämölöstä päätellen Ice Bucket-challenge ja Suihkuralli! Ja suihkusta kuului kristallin kirkkaana; "Kuuletteks te kulkusten kilinää??" Kyl mie sanon...pojat on poikii! Hassuja nassuja :) Myös noi Putous-hahmot ovat kovin verevinä vierailleet tänään täällä meillä, et sillai kai! Katotaan nyt mihin aikaan aamusta porukka hiljenee ja nukahtaa? Pöppöset elikkäs siskon pedit on tehty pojille valmiiksi, nyt vaan odotellaan sitä Nukku-Matin yövuoron alkua :)

6 kommenttia:

 1. Onpa upeita mökkejä! Sainpa hiukan vinkkejä iltapäivän mökinkoristeluun sinulta. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joulurauhaa ja makoisia leipomuksia sinulle!

   Poista
 2. :D no kyl pojat on poikii! Mukavia Joulunpyhiä sinne koko poppoolle!

  VastaaPoista
 3. Kyllä noista pojista lähtee ääntä yllättävän paljonkin. :D Postauksesi on jo jokusen kuukauden vanha, mutta pakko oli kommentoida! Piparkakkutalot ovat söpöjä molemmat ja kun kuvailit poikien saunomista ja muuta, niin nousi hymy kasvoilleni. Kuopukseni on äänekäs ja puhelias tyyppi, hänet tavallisesti kuulee ennen kuin näkee. Jotenkin hän tuli tekstistä mieleen välittömästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, todentotta. Pojat on poikia ja ihania sellaisinaan, volyymilla ja ilman. Mie oon aina sanonu, et en ois tienny lasten hoidosta mittään, jo emme olisi tuota pojankoltiaista saaneet. Äitiys on ihana asia, nautitaan kaikista hetkistä. Mukavaa viikonloppua sinne sinulle :)

   Poista