perjantai 1. kesäkuuta 2012

Insuliinipumpun pussukoita


Rakas kummipoikani on 6-vuotias reipas miehen alku. Hän sairastui 4-vuotiaana diabetekseen ja heti alusta lähtien hänen diabetestaan on hoidettu insuliinilla. Aluksi hoidettiin kynän avulla pistokset mutta tänä keväänä hän sai käyttöönsä insuliinipumpun. Pumppu kulkee siis jatkuvasti kaverin matkassa ja siinäpä onkin sitten oltava tarkkana, ettei pumppu vilkkaan ja urheilullisen pojan liikkuessa elohiiren tavoin jää matkasta. Sairaalasta pumpun mukana saatu pussukka oli järjettömän epäkäytännöllinen ja hankala ja tietysti pari kertaa kävikin niin, että pumppu putosi pussista...hiekalle. Vanhemmat ottivat yhteyttä minun, alias Pelle Pelottoman ideariihi-osastoon ja antoivat vain mitat ja muutaman käytännön vinkin siitä, millaisen pussukan  haluaisivat. Sitten vaan tuumasta toimeen. Ajattelin, että kankaat saisivat olla hauskoja ja pussukoita voisi olla useampi, jotta voi fiiliksen mukaan vaihtaa.
Tässäpä näitä muutama. Angry Birds-pussukka on tehty vanhoista farkuista. Pussin taakse ompelin farkuista puretut vyön lenkit, näin pussin saa pujotettua vyön kanssa farkkujen päälle. Kummipoika lähtee ensi syksynä kouluun ja ajettelin, että koulu-elossa olisi kiva olla tämmöinen "isomman pojan" juttu.


Pussin taakse on ommeltu tarranauhaa ja lapsen vyötäröllä on pehmeästä tarrakuminauhasta ommeltu vyö, johon pussi kiinnittyy tiiviisti. Testattu on, että pysyy.


Pussukan sisällä on ohut vanuvuori ja kannessa on tarrakiinnitys.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti