sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kinkkuvoileipäkakku


Tälläinen kinkku-voileipäkakku lähti kaverin pienen tyttövauvan ristiäisiin. Kun kakkua tultiin hakemaan, kuulin sen lähtevän hieman pidemmälle matkalle ja matkustavan auton takapaksissa. Noh, etsin kylmäkalleja kehiin ja heiteltiin niitä sinne sekaan. Teippailin kakkukupua (koska se ei mahtunut kiinni korkean kinkkutötterökoristeen takia :D) kiinni Jeesus-teipillä, joka on siis maailman-paras-pelastaja-tuote-ever!! Sillä on korjattu niin kenkiä, kuin hameitakin :) festivaalitunnelmissa. Kai kakku pääsi perille, tarina ei kerro kuinka monena kappaleena se sinne saapui.

Kakun väleissä oli omena-kurpitsapikkelssi-täyte ja kinkkutäyte. Yhdistelmä on loistava, raikas ja sopivan suolainen. On muuten Marttojen ohje ;D Martat rules! Kakku on kostutettu kasvisliemellä ja leipinä käytin ruis-Realia ja Peltolan kaura- ja ohravuokaleipää kuorineen. Kakun päällä on maustamatonta tuorejuustoa ja reunoilla kuivattua sipulirouhetta, salaatinlehtiä ja ohuen ohuesta kinkusta rullattu ruusuke. Toivottavasti kakku maistui.

Kyl mie sanon, et tiukassa on kesäntulo. Nyt kauniin juhannussään jälkeen, sataa taas varmaan viikkotolkulla. Eipä haittaa kun töissä paahtaa, mutta joku on aina kesälomalla ja kelit ei vaan ota lämmetäkseen. Onkohan tämä kesä sitten tätä tappiin asti? Tosin, mikään ei voita ihanan viipyilevää ja kiireetöntä vapaapäivän aamua, kun vesisateen ropina rytmittää päivää. Voi vetäytyä täysin ameebana sohvan nurkkaan hyvän kirjan kanssa ja makustella hieman suklaata, joka on siis todella terveellistä! Tai napostella hieman irtokarkkeja. Oleellisinta on kuitenkin hyvä ja lokoisa asento, "aivot narikkaan"-menttalitetti ja hyvät eväät. Sateen ropina alkaa hetken kuluttua vaikuttaa kuin hypnoosi ja huomaat kohta kuorsaavasi kuin pieni possu. Kirja läpsähtää naamallesi ja kohta on jo tyynyn kuva poskessa. Ai että! Mahtavuutta! Heräät kotvasen kuluttua raukeana ja levänneenä ja jatkat lukemista tai ryhdyt puuhaamaan jotakin energisenä ja virkeänä. Sade on kiva! Sateen jälkeen on ihana lähteä ulos lenkille. Niin happirikasta ja raikasta ilmaa ei muulloin saa kitusiinsa imuroida. Kannattaa kokeilla, jo tänään. Tietysti niiden makoisien päikkäreiden jälkeen :D

Täällä sataa vielä, joten vetäydyn sohvalle. Mietin sitten sitä lenkille lähtöä...kun herään...krooh..pyyh...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti