sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Jasmin-kakku


Ellan 7-vuotissynttäreille tein mansikkamoussella täytetyn kakun. Kuva on maalattu elintarvikeväreillä sokerimassalevylle ja koristeet tein sokerimassasta, jonka värjäsin elintarvike-geelivärillä. Koristeita on tuunattu valkoisilla tai oikeastaan helmiäisen värisillä sokerihelmillä, bling-bling. Toivottavasti kakku maistui syntymäpäiväsankarille ja hänen vierailleen.


Pakko kertoa teille mitä tänään tapahtui. Rakkaat sisareni saivat minut muutama viikko sitten ylipuhuttua laulukeikalle Lemille vanhustentaloon, johon tätini äskettäin muutti asumaan. Homma lähti liikkeelle siitä, että tätini muuton yhteydessä hänen tavaroiden joukosta löytyi aarre; C-kasetti vuodelta 1982, jossa mm. minä ja pikku-siskoni, isäni, tätini ja setäni laulamme joululauluja kolmiäänisesti. Kasetti on äänitetty tuona kyseisenä vuonna isäni kotipaikalla Lemillä, jossa siis vietimme sinä vuonna aivan uskomattoman ihanan ikimuistoisen ja lämminhenkisen joulun. Erityisesti muistoihin on jäänyt se huumaavan tuoksuinen kuusi, jonka oksilla poltimme ihan oikeita kynttilöitä, lämmin iso tupa, jouluruokien tuoksu ja se lumen paljous! Tapaninpäivänä isän serkku tuli hevosella hakemaan meidät rekiajelulle. Reessä oli lämmin ja kulkuset kilkattivat, sitä tunnelmaa en unohda koskaan. Ja joululaulut raikuivat mökissä koko joulun ajan. Siitä syntyi tallenne, joka on säilynyt hieman rahisevana mutta nostalgisena näihin päiviin asti.

Siskoni tuumivat, että koska täti on opettanut kaikki nuo ihanat vanhat joululaulut meille, on meidän velvollisuus tehdä hänelle vastapalvelus ja käydä ilahduttamassa vanhuksia näin joulun alla. Kasasimme nuotit ja lähdimme matkaan. Iloksemme saimme yleisön joukkoon myös muita sukulaisia kylältä. Sana oli kiirinyt pienessä kylässä. Joululaulujen raikuessa vanhustentalon olohuoneessa, en voinut olla huomaamatta kuinka yksi jos toinenkin silmäkulma kostui kyynelistä. Minunkin oli vaikea pidätellä kyyneliä ja sydämeni tuntui pakahtuvan, kun kuulin kuinka tätini yhtyi lauluun. Edelleen ääni soi kirkkaana ja kauniina. Saimme siis hyvää aikaan ja itsellemme hyvän mielen, joka varmasti kestää tovin. Päivä oli täydellinen. Kiitos siskoilleni loistavasta ideasta ja tädille opituista lauluista. Saattaapa käydä niin, että tästä tulee perinne :D

Lemin kirkko iltavalaistuksessa, kuva Terhi Katajala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti