sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Valkoinen synttärikakku


Joulu oli ja meni vauhdilla. Joulu on minulle vuoden tärkein juhla-aika ja tänäkin vuonna se tuntui yhtä ihanalta ja jännittävältä kuin aina. Ja yhtään tunnelmaa ei ainakaan latistanut se seikka, että lunta oli todella paljon ja joulu oli vitivalkoinen. Jotenkin minusta tulee ihan lapsen kaltainen jouluisin ja koen elävästi myös omien lasteni jännityksen. En voisi lähteä jouluksi pois kotoa, enkä voi ymmärtää ulkomaille matkustamista joulun aikaan. Joidenkin mielestä se on vaihtoehto siinä missä kotijoulukin mutta minulle se olisi täysin mahdotonta. Vaihtoehto-joulun voisin viettää esimerkiksi Lapissa tai jossain mökillä oman perheen ja rakkaiden kesken mutta näiltä leveysasteilta tai Suomen rajojen ulkopuolelle en voisi matkustaa. Olen ilmeisesti todellakin eläkkeellä mutta mielestäni ihaninta joulussa on kaikki omat traditiot ja niiden toteuttaminen tiettyinä päivinä ja aikoina. Kuusen tuoksu vasta puunatussa olohuoneessa, ne tietyt joulukarkit tietyissä purkeissa pöydillä ja joulukoristeet aina niillä samoilla paikoilla luovat juuri sen oikean joulu-tunnelman omaan kotiin. Se ihana kiireettömyys ja ne pyjama-päivät, ah ihan parasta!!

Uutta vuotta vastaanotetaan huomenna siskojen perheiden kesken ja haluankin sanoa tässä kohtaa Teille lukijoille kiitokset kuluneesta vuodesta 2012. Kiitos, että olette jaksaneet osoittaa kiinnostusta blogiani kohtaan ja aina silloin tällöin käyneet täällä piipahtamassa. Tänä vuonna olen saanut muutaman uuden lukijankin, joten kiitos siitä. Ensi vuoteen kurkkaan avoimin mielin ja lapsen innolla odottaen, mitä vuosi tuo tullessaan. Toivon, että jaksatte kulkea rinnallani ja käytte lukaisemassa näitä höpötyksiäni ja katsomassa tekeleitäni aina kun ehditte.

Tämän valkoisen kakun sain tehdä 18-vuotta täyttävälle Annalle. Toiveena oli jotakin tyylikästä ja hieman bling-blingiä. Kakun täytteenä oli Dajm-mousse. Päällinen oli vaahtokarkkimassaa ja samaisesta massasta tein nuo kukatkin. Päällä on myös isoja helmiäs-helmiä. Lopuksi suihkutin kakun helmiäs-sprayllä. Onnea vielä Annalle!
Kiitos tästä vuodesta ja onnen pipanoita Teille kaikille vuoteen 2013!

4 kommenttia:

 1. Upea luomus, talvinen :) kiitos kun kirjoittelet huumorilla höystettyjä juttuja. Täällä on ilo piiphadella. Onnellista Vuotta 2013 <3

  VastaaPoista
 2. Hyvää jo alkanutta uutta vuotta sinulle! Teet aivan upeita luomuksia, niitä on kiva katsoa ja ajatella, että osaisinpa itsekin!

  Leivoin juuri ohjeellasi mustikkamuffinsseja, puolitoistakertaisen satsin ja vien ne kohta omaan vertaistukiryhmääni "kahvipullaksi". Koekakut maistuvat hyviltä!

  Kotona flunssassa oleva 12-vuotias tyttöni selasi blogiasi, ja huudahteli "Oi, kato äiti, miten se osaa - ja kato, tällaisen Angry Birds-kakun haluaisin synntäriksi!"

  Oikein hyvää jatkoa sinulle ja blogillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti ilahduttavista sanoista! Makoisia kahvihetkiä sinne ryhmään, vertaistuki on paras tuki!! Ja pikaista paranemista tyttärellesi. Aurinkoa päivääsi!

   Poista