perjantai 29. maaliskuuta 2013

Sitruuna-lime rahkapiirakka



Sitruuna-lime rahkapiirakka

Pohja:
150g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk maitorahkaa
1 prk valkosuklaa-lime maitorahkaa
2 munaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu tai yhden limen mehu

Voitele piirakkavuoka. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Levitä taikina vuokaan ja sen reunoille. Sekoita maitorahkat ja lisää munat, sitruunanmehu ja mausteet. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Paista piirakkaa 200 C:ssa uunin keskitasolla25-30 min.

Nautiskellaan kahvikupposen äärellä.



Tapaus poikalapsi

Laitoinpa tänään aamulla lapseni imuroimaan huonettaan. Hooveri hurraa ja hurraa, käy pitkään ja hartaasti. Ehdin jo ajatella kuinka huolellisesti poika jaksaa äidin käskystä nurkkiaan nuohota. Siirtää varmaan myös tavarat pois paikaltaan ja imuroi kaikki ikävät kulmat ja taustat. Mutta iskipä kuitenkin pikku-piru olkapäällä nuppineulalla hermopinteeseen ja uteliaisuus otti vallan. Päätin siis mennä kurkkaamaan mitä kaveri huoneessaan puuhastelee. Hän, rakas jälkikasvuni, istui tasapersiillään huoneensa lattialla peukalo imurin putkessa. Siitä hän näppärästi siirsi imurin putken hiuskuontaloaan tuuhentamaan, sen jälkeen kyytiä saivat poskilihat. Ja menee se polvilumpiokin kivasti sinne putkeen,ja  myös korva. Huuletkin menee mukavasti töttöröllä imurinputken sisään. Että näin! Huoneen imurointi taisi olla ihan sivu seikka kun meneillään oli jonkin sortin imurin teho-testi. Kun kieli alkoi lähestyä imurin putkea yskäisin merkitsevästi ovella ja johan Testi-Teuvo putkahti hereille. Eihän tuolle voinut kuin nauraa ja pakko oli puuttua peliin ennenkuin kehon ns.kalleimmat ulkonevat osat joutuisivat Testi-Teuvon hooverin käsittelyyn :D Voi poijjaat, kyl mie sanon et mitään en tosta poikien maailmasta saati lasten hoidostakaan tiennyt ennenkuin tuon poikalapsen sain. Tyttöjen kesken kaikki on jotenkin sujuvampaa ja helpompaa. Eipä silti, monta tarinaa ja tapahtumaa köyhempi olis ihminen ellei tuo villi-viikari olisi tähän perheeseen tullut päiviämme rikastuttamaan. Tyttärellä saattaisi olla tähän "Onko kivaa kun on pikku-veli?"-asiaan näkökulma mutta ikävä kyllä hän ei pääse sitä esittämään :D
Tytöt ovat ihania ja suloisia ja pehmoisia ja hassuja ja..ja..ja kohta täti saa kaksi suloista mussulia yökylään kun siskon tytöt tulla tupsahtaa ovesta. Näitä nasupalleroita odotellessa otan palan rahkapiirakkaa ja kupposen kuumaa kahvia.
Kävin muuten äsken pitkällä kävelyllä ystävän kanssa tuolla auringonpaisteessa ja mun nassuun ilmestyi taas muutama pisama lisää. Lumivallit katoaa ihan silmissä, ruohikko on jo näkyvissä ja pyörätie ihan sula. Todettiin yhdessä, että kevät on!

Oikein hyvää ja rauhaisaa Pääsiäistä kaikille teille lukijoilleni ja täällä piipahtajille!


2 kommenttia:

  1. Reps :'D Nauroin vatsa kippurassa poikasi imuriin tutustumiselle. Kyllä niissä poika-ja tyttölapsissa taitaa eroja olla. Itse olen tuore äiti, niin kaikki tempaukset on vasta edessä päin. T. 5 kk poikavauvan äiti

    VastaaPoista
  2. Hih. Ja onnea tuoreelle äidille. Yritä varastoida muistin sopukoihin jokainen hetki pienen miehen elämästä, hetkiä ei takaisin saa :D Jotenkin ne olis hyvä dokumentoida. Ja isompana lapsista hauskinta on muistella mitä hassua he ovat pienenä tehneet :) Ihania vauvan tuoksuisia päiviä sinulle!

    VastaaPoista