lauantai 21. syyskuuta 2013

Monsters High logo-kakku


Oona-tyttö on vihkiytynyt Monsters nukke-fani ja halusi tai oikeastaan äiti tilasi :) hänen syntymäpäivilleen kakun Monsters logolla. Kakun väliin laitettiin valkosuklaamousse, jonka makeutta taitettiin hieman omppohillolla. Kakun päällinen ja koristeet ovat vaahtokarkkimassaa ja marsipaania ja pelkäsin kovasti, että kakku olisi liian makea. Ei ollut ja sankari oli ollut iloisesti yllättynyt. Onnea vielä Oonalle!Tapaus karvapallo

Työviikko meni nopeasti ja kaikenlaista sattui ja tapahtui tällä viikolla. Loppuviikosta kurkkuun pesiytyi jonkin sortin kaktuspallero ja päätä jynksytti ohimoilta. Jätin siis perjantai-illalle suunnitellun Haminan retken väliin. Sen sijaan kääriydyin peiton alle, vedin villasukat jalkaan, keittelin voodoo-juomaa (josta puuttui se ihmeitä tekevä inkivääri, damn) ja maastouduin sohvalle lepäämään. Haminassa olisi ollut siskon lauluyhtyeen keikka ja paikallinen "taideiden yö"-tapahtuma ja harmitti tosi paljon, kun en päässyt osallistumaan. Paljon oli kuulemma ollut väkeä ja tapahtuma oli ollut upea. Miljöö ainakin on loistava tapahtuman sisältöä ajatellen. Seuraavalla kerralla siten?! Aamulla herätessäni tunnustelin oloa, kurkku edelleen karhea ja limanuljaska-armeijan marssiharjoitukset näyttivät jatkuvan. Päätä särki, kunnes nautiskelin kahvipainotteisen aamupalan. Tämän päivän suunnitellut urheilusuoritukset jäänee tekemättä, joten vuorossa on sisäharrasteita. Ryhdyn siis piirtämään ja maalaamaan kakkukuvia. Ehkä hieman ulkoilutan Brother-merkkistä ompelukonettani silläkin uhalla, että yleensä siitä seuraa ärtymystä ja kiroilua, lähestulkoon aina. Siskoni lupasi tuoda minulle jotain erikoisyrttejä ja oloa helpottavia mömmöjä, joten niitä odotellessa kirjoittelen vielä muutaman lauseen.

Viime aikoina olen pohtinut paljon kohtaamisia. Miksi toiset ihmiset ovat olevinaan tärkeämpiä kuin toiset? Ylenaikaisuus ja itsekkyys kasvattavat voimiaan ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Turhan usein törmään ihmisiin, joilta puuttuu perustavan laatuiset käytöstavat. Jos sellaisten ihmisten seurassa joutuu vielä viettämään aikaa, on se todella kuluttavaa ja turhauttavaa. Tulen vaatimattomista, mutta en missään nimessä puutteellisista oloista. Meiltä ei puuttunut mitään mutta aika oli lapsuudessani toisenlainen verraten nykypäivän lapsuuttaan viettäviin. Ihmisten kohtaaminen, välittäminen, pyyteetön ystävällisyys ja lähimmäisen rakkaus olivat niitä sen ajan ja varsinkin oman kotini rikkauksia. Hyvät käytöstavat olivat yksi suurimmista lahjoista ja voimavaroista, joilla vanhempani evästivät omat lapsensa maailmalle. Saan olla todella kiitollinen siitä, että olen saanut tämän lahjan vanhemmiltani ja oppinut heitä seuraamalla kohtaamaan ihmiset lähimmäistä kunnioittaen. Aineellinen hyvä, status ja maine tai ihmisen asema tässä maailmassa menettävät merkityksensä, jos käytöstavat ovat luolamiehen tasolla. Omaa toimintaa ja käytöstään voi kyllä kehittää, jos haluaa. Motivaationa voisi toimia vaikka yleinen viihtyvyys ja oma sisäinen rauha ja sitä kautta hyvä olo. Toisaalta, jos ihminen on kovin itsekeskeinen, ei nämä asiat merkitse mitään, eikä ihminen pysähdy kuuntelemaan sisimpäänsä. Tunnen suurta sääliä tällaisia ihmisiä kohtaan, heiltä jää moni asia elämättä ja kokematta. Itsekkäät ja huonosti käyttäytyvät ihmiset tuskin tätä tajuavat, saati kaipaavat. Elämä pyörii liikaa oman navan ympärillä ymmärtääkseen mitä siinä pelissä menettää. Olen kiitollinen isälleni ja äidilleni monestakin syystä, mutta erityisen suuret kiitokset hyvien käytöstapojen elämänmittaisesta oppimäärästä rakkaille vanhemmilleni <3 Olen monta tarinaa, tärkeää lähimmäistä ja rakasta ystävää rikkaampi!


APUA!!! Olin jo lopettelemassa kirjoittelun, kun ovikello soi ja rakas pikku-siskoni tuli käymään. Hän toi minulle flunssa-survival-paketin; suklaata, merkkareita ja ihanan 3-vuotiaan kummityttöni askarteleman kortin <3 Survival-paketin varsinaiset flunssalääkkeet olivat pakurikääpä-jauhe, josta keitetään teetä. Tuoretta inkivääriä ja sitruunaa, joista myöskin keitetään juomaa hunajalla maustettuna. Inkivääriä voi myös pureskella sellaisenaan. Ja jauhettua neilikkaa; eli teelusikallinen jauhetta sekoitetaan pieneen tilkkaa vettä ja nielaistaan sellaisenaa 7 vrk:n kuurina. Whuh, jos ei nyt lähde tauti niin sitten.....tulee ähky salmiakista ja suklaasta hih! Kiitos rakkaalle siskolle!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti