sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Monster High-kakku vol.II


Ella halusi Monster High kakun ja taiteilija sai vapaat kädet. Väliin laitettiin maukasta mansikkaa. Kakun päällinen ja koristeet tein vaahtokarkkimassasta, värjäsin ja maalasin itse elintarvikeväreillä. Mustat ruudut ja pallerot on tehty mustasta marsipaanista. Tekstiviesti tuli juhlien jälkeen: Kakku oli erittäin maukasta ja sankari haluaa säästää kakkukoristeen :) Ihana Ella! Onnea vielä kovasti.
Kummalliset asiat osa 1

Tyttären kanssa käydään kaikenlaisia keskusteluja. Eräänä päivänä hän kysyi, että olenko tehnyt mitään kummallista tai hassua. No nyt kysyit oikealta ihmiseltä, olen sorttia: Kaikkea pitää kokeilla, jotta tietää mistä puhuu! Kerroin hänelle tarinan. Olin opiskeluaikoinani Nordplus opiskelijavaihdossa Ruotsissa Tukholmassa kaksi kuukautta. Olimme Sophiehemmets Sjuksköterskaskolanissa kirjoilla ja työskentelimme Danderydsin ja Sophiehemmetsin sairaaloissa eri osastoilla harjoittelujakson ajan. Suomesta meitä tuli sinne kaksi opiskelijaa ja Norjasta oli kaksi ja Tanskasta kaksi tyttöä. Me suomalaiset asuimme Tukholmalaisen tytön asunnossa, hän vuokrasi sen meille harjoittelujakson ajaksi ja muutti itse äitinsä luo. Meillä oli hulppea yksiö Täbyssä, kun muut pohjoismaalaiset saivat tyytyä opiskelija-asuntolan kalseaan yhteisasumukseen koulun yhteydessä. 

Eräänä iltana olimme sopineet, että lähdetään porukalla vaihtareiden kanssa ulos syömään. Istuimme täydessä metrovaunussa matkalla kohti Tukholman keskustaa. Keskustelimme pohjoismaalaisten kanssa maidemme tavoista, kielistä ja kaikesta mahdollisesta. Tuli myös puhetta kansallislauluista ja taisin kehua suomen kansallishymnin kauneutta, kun muut tytöt alkoivat kilvan kannustaa minua laulamaan kyseisen kappaleen. Hämmennnyksen vallassa ja yllytyshulluna ryhdyin laulamaan Maamme-laulua. Vaunullinen tukholmalaisia, kiireisiä ihmisiä hiljeni kuuntelemaan!! Kun lauluni loppui, kului "pieni" hetki, tiedättehän sen tunteen kun odottaa reaktiota ja ehtii jo ajatella että tässä sitä taas ollaan! Minä; THE maailman noloin ihminen! Vaan ei, koko vaunullinen ihmisiä repesi raikuviin suosion osoituksiin ja aplodeihin. Minä istuin ja ihmettelin. Olihan se hieno hetki, minä ja Maamme-laulu!! Hyvä Suomi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti