keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Angry Birds-kakku


Sisulle tehtiin toiveiden mukainen Angry Birds-synttärikakku. Kakun väliin laitettiin mansikka-vaniljamoussea. Onnea 5-vuotiaalle Sisulle.Arki-haaste

Juu, olen Facebuukissa. Siellä on viime aikoina kiertänyt arki-haaste. Arki-haasteessa ihmiset kertovat viiden päivän ajan arjen puuhasteluistaan ja maustavat tarinoitaan valokuvilla. Eräänlaisesta nykyajan kiertokirjeestä on kyse, koska arjestaan facessa kertova jäsen haastaa joka päivä jonkun ystävänsä mukaan. Kävin eilen kampaajalla ja hän kertoi, että eräs asiakas oli edellisenä päivänä lähtenyt kampaamosta ulos ja jäänyt kännykkänsä kanssa touhuamaan kampaamon ulkopuolelle. Ilmeisesti kyseessä oli arjen tapahtumien dokumentointi. Olen sanut facen kautta ainakin neljältä ystävältäni tämän kyseisen arki-haasteen mutta en pidä kiertokirjeistä enkä muista vastaavista, joten olen hiljaa ollut osallistumatta tähän ns.haasteeseen. Arjen kuvantaminen ja arkensa jakaminen on ihan ok ja arkihan on mukavaa mutta jokainen meistä on arjen sankari omalla tavallaan. Jokainen pesee pyykkiä, käy kaupassa, laittaa ruokaa, käy töissä, harrastaa ja yrittää sitten kaiken sen jäljelle jäävän loppuajan jakaa tasapuolisesti kaikelle muulle tarpeelliselle. Haastettahan siinä riittää, että kykenisi tekemään kaiken vielä ilman huonoa omaatuntoa siitä, ettei se aika kuitenkaan riitä kaikkeen siihen mihin toivoisi sen riittävän!

Kerronpa teille eräästä minun arkipäivästäni. Tulin töistä kotiin piinallisen kiusallisen palaveri-iltapäivän jälkeen and that`s another story. Sain heti eteisessä sekavan ja hätäisen tilanne selvityksen y-kromosomin omaavalta jälkikasvultani liittyen hänen koulupäiväänsä. Kaiken sen japaniankielisen, itkusen ja jopa paniikin omaisen selostuksen keskeltä minun x-kromosomi aivoni poimivat keskeisiä termejä kuten esim. jalkapallo....koulun wc-tilat (aina kiva ja toimiva yhdistelmä!)....iphone (ei tietenkään jälkikasvun oma!)....koulun wc:n kivilattia...ja hyps, rikkinäinen näyttö!!! 
Korvissani soi...iphone, iphone...silmissäni sumenee, tajunta himmenee....eipä auta. Puhelin kouraan ja soitto asianomaisen koulukaverin vanhemmille, anteeksipyyntöä ja korvausta tarjoamaan. Nämä kyseiset pojat ja tämä parivaljakko, ovat aikaisemminkin otelleet vuoden töllöilijät-sarjassa, joten meille äideille tämä ei ollut sinällään mitään uutta. 

Nukkumattikin myöhästyi töistään sinä iltana! Ei tullut uni. Valvoin ja mietin arjen haasteita. Toivoin, että poika olisi oppinut jotakin tästä. Todellisuudessa minua piti hereillä sankkerilistan laadinta. Määrittelemättömäksi ajaksi pojalle tiedossa ainakin imurointia, tiskikoneen täyttöä ja tyhjennystä, roskien vientiä, pyykkien ripustelua yms. 

HYVÄÄ VAPPUA  ARJEN SANKARIT!!
t.Jaana


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti