lauantai 12. huhtikuuta 2014

Baby Shower-kakku

Ystäväni Laura halusi järjestää siskolleen Baby-Showerit. Sisar tietää odottavansa poika-vauvaa, joten poikamainen väri sai näkyä. Tein suklaapohjan, väliin laitoin suklaamoussea  ja suklaista makumaailmaa raikastamaan sipaisin pohjien päälle omatekemää omenahilloa. Kostutin pohjat vaniljamaidolla. Kakusta tuli kiva, toivottavasti juhlan kohde pitää masukista ja kakku maistuu juhlaväelle.

Lataan muutaman valmistusvaihekuvan alle. Eihän tästäkään kakun tekemisestä ilman draamaa selvitty. Värjäsin vaalean marsipaanin ensin ruskealla elintarvikevärillä ja siitä tuli aika keltainen, lisäsin tipan vaaleanpunaista ja väristä tuli aivan täydellinen. Tein kukan ja koristeet valkoisesta vaahtokarkkimassasta etukäteen. Tein myös pienen jalkapohjan etukäteen vaahtismassasta, sen piti kuivua kunnolla ja siinä oli oikein pienet varpaatkin. Tämän pienen jalkapohjan piti pullottaa masukista varpaineen mutta mullehan kävi tietty perinteiset, unohdin kokonaan sen sinne vattanahan alle laittaa! Mun piti tehdä tälle päättömälle rouvalle sektio, eli avata nahkaa ja sujauttaa se jalka sinne nahan alle niin eikö peijooni sen varpaat katkesi!! No, sitten se meni semmaseksi sähläämiseksi, koska pelkäsin et marsipaaninahka repeää ja jalka jäi varpaattomana tököttämään justiinsa siihen mihin ehdin sen tölväistä. Eli joku vaahtisklöntti köllöttää nyt nahan alla. Kun ystäväiseni Laura tuli kakkua hakemaan, selostin hänelle mitä sen pitäis niiko esittää...semmosta kaikkee sattuu tekevälle!

Suklaamousse-kuorrutus
Marsipaani-nahan asettelu
Koristeluja
Terveiset myös aurinkoisesta ja ihanan keväisestä Lontoosta! Kävimme kaupungilla humputtelemassa poikien kanssa ja Madame Tussaudsin vahakabinetissa ihmettelemässä hahmoja. Tästä pojat pitivät kovasti ja kaikki kunnia pojille, jonotimme 1,5 h jotta sinne pääsimme! Ihan kiltisti pojat seisoivat jonossa, kertaakaan eivät edes kysyneet sitä perinteistä (ainakin automatkoilla) "koska ollaan perillä?"-kysymystä. Sitten käytiin Camden-townissa ostoksilla ja keskiviikkona viettiin päivä Lontoon eläintarhassa tiikereiden, gorillojen, pingviinien ja kirahvien seurassa. Mukava reissu oli ja säät suosivat taas meitä niinkuin aina! Syötiin hyvin ja nautittiin keväisestä tunnelmasta. Kyl se on ihan mun paikka! Onneks on syksyksi jo matka varattuna, että on taas joku porkkana odottamassa :D

Regent Park


Minä ja Antti <3, Antti tosi innoissaan äipän kans kuvaan...

London Zoo

Toin itselleni tuliaisiksi Tescosta vanilja-esanssia ja kakun päälle massaa (vaahtokarkkimassan kaltainen). Se oli edullista, yksi 500g:n pkt maksoi 1,80 euroa. Tescossa oli tarjous; kolme kahden hinnalla. Otin yhden tarjouksen verran, enempää en uskaltanut ottaa, koska laukku oli NIIN painavan tuntuinen. Olis saattanut mennä överiks. Tosin lentokentällä puntarissa laukun lukema oli 15,7 kg, eli viel ois parit tarjous-fondantit mahtunu hyvin!
Nyt ryhdyn odottamaan ja tuoksuttelemaan. Tytär laittaa meille tänään ruokaa. Listalla on alkuruokana parmankinkkuun käärityt hunajamelonin siivut, pääruokana pinaattinen vuohenjuustobroileri ja jälkiruoaksi makeat sitruunaneliöt, nam!!! Ihanaa kun jälkikasvut ovat innostuneet ruoanlaitosta, on kun laittas rahaa pankkiin! Palveluksena heille meinaan, oppia elämään.

Mukavaa lauantai-iltaa ystävät! Täällä pilkahteli aurinkokin tänään, olin lainakoira Masin <3 kanssa päivälenkillä nääs. Masi viivahtää meillä huomiseen, niin äippä saa rauhassa kahvitella (teetähän tuo taitaa edelleen juoda) siskonsa vauva-juhlissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti