sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kesäpäivän raikas raparperijuoma


Ohje:

5 l raparperia
3 sitruunaa 
3 l vettä
½ kg - 1kg sokeria maun mukaan

Huuhtele raparperien varret ja pilko pieniksi kuutioiksi, ei tarvitse kuoria. Kuori sitruunat ja poista valkoinen kuori kokonaan ja pilko pieniksi. Lisää raparperien ja sitruunoiden joukkoon 3 l vettä. Sekoita muutama kerta, laita kansi päälle ja vie astia kylmään 3-4 vrk:ksi.
Sihtaa  raparperisitruuna "mössö" pois ja sekoita sokeri mehun sekaan. Kun sokeri on liuennut, pullota ja vie kylmään.
Nautiskele kuumana kesäpäivänä :D




Kilo sokeria oli minun ja lasten mielestä aivan liian makeaa, laitoin varmaan n. 600g. Kaunis pinkki sävy on luonnon oma tuote ja maku aito, raikas ja herkullinen. Kokeilkaas.

Kuvassa valo käy lasin takaa niin, että juoman väri on paljon haaleampi kuin oikeasti onkaan. Eli juoman väri on todella kauniin pinkki.








1 kommentti:

  1. Sisko oli kokeillut tätä ja sanoi laittaneensa vain 300g sokeria, eli lisätkää sokeria makustelemalla juomaa aina välillä :D

    VastaaPoista