tiistai 9. elokuuta 2011

Blueberry cake (gluteeniton) and Blueberry Curd




Nämä ohjeet (paitsi gluteeniton kääretorttupohja) kopion suoraan Kinuskikissan sivuilta. Mutta vaikuttivat niin hyviltä, että oli pakko kokeilla ja namiahan ne sitten olivat! Sopii myös juhlapöytään, kun on NIIN komia.
Noi sokeroidut mustikat oli Kinuskikissalta hauska koristelu-idea kuin myös noi mustikan varvut, joten minäkin sitten tonne mettään kirmasin aamusella niit varpui keräämään....
Gluteeniton kääretorttupohja: 

5 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Munat ja sokerit vatkataan todella kovaksi vaahdoksi. Kun luulet, että vaahto on kovaa, jatka vieläkin vatkaamista! Lisää munaseokseen varovasti sekoittaen perunajauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Levitä seos pellille öljyllä voidellun leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. 


Tämä kääretorttupohjan ohje on aivan ihanan kuohkea ja pehmeä. Se sopii mainiosti myös täytekakkupohjaksi, leikkaa kääretorttupohja kahtia ja täytä. Jos haluat korkeamman/isomman kakun, tee kaksi pohjaa. Kääretorttu oli myös helppo kääriä, normisti mun tortut halkeaa useammasta eri kohdasta ja niitä joutuu sitten kermalla paikkaamaan. Ja tämä maistui ihanalta :D

Täyte:

n. 1½ dl mustikkatahnaa (ohje alla)

2 dl vaahtoutuvaa kermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g (vanilja)rahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Pursotukset:


4 dl Flora Vispiä
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Sokeroidut mustikat:

pensasmustikoita
valkuaista
erikoishienoa Siro-sokeria
PS: en löytänyt tähän hätään Siro-sokeria kaupasta. Käytin tilalla vaniljasokeria ja toimi ihan hyvin.






Blueberry-curd, mustikkatahna:

2 dl mustikkasosetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita

Survo mustikat sileäksi soseeksi sauvasekoittimella.

Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
Laita mustikkakahilloke kulhoon ja lisää voi nokareina. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa pari tuntia jähmettymässä.
Tätä tahnaa voi käyttää esim. pikkuleipin välissä,  täytekakkujen ja kääretorttujen täytteenä tai vaikka paahtoleivän päällä mannermaiseen tapaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti