maanantai 1. elokuuta 2011

Viikonlopun tuotoksia


Kakkujen päällä oli hyytelösokeri-liemellä valeltuja tuoreita mansikoita.

Viikonloppuna tehtailin rippijuhliin mansikkakaakkuja. Alku aina hankalaa, lopussa kakku maistuu :D  Kakuissa oli kuuden munan kakkupohjat ja ensimmäinen kakkupohja meni tietty suoraan roskiin, murrr. Kakku oli takertunut NIIN lujasti pohjastaan, että puolet kakusta jäi kakkuvuokaan kiinni. Ajattelin, ettei tästä kyllä tule yhtään mitään!! Olin ajatellut, että tehtailen kakkuja sujuvasti kahdella kakkuvuoalla ja vuorottelen niitä, toinen uunissa ja toinen tekosillaan. Siinä sitten pähkäsin, että tämä toinen vuoka on saanut jotenkin siipeensä, naarmuuntunut tai jotain ja ehkä siitä syystä taikina takertuu pohjaan kiinni. Sillä tuskin on mitään tekemistä asian kanssa, että aina aika ajoin kaapistani katoaa kattila jos toinenkin, samoin kuin tämä kyseinen kakkuvuokakin ja niistä poika rakentaa vaatehuoneeseen omatekoiset rummut.....:DDD Noh, eipä auttanut kuin jatkaa yhdellä vuolla ja aikaahan siinä sitten suttaantui jokunen tovi kun sirkustelin yhdellä vuolla,huoh! Noh, hyvin se sitten sujui alkuhässäkän jälkeen, ihan niinkuin Peppi Pitkätossun keittiössä olis taas ollut. Jauhoa ja sokeria oli ympäri keittiötä ja muu perhe päätti siirtyä ulkoruokintaan, katsoivat varmaan parhaakseen pysytellä ainakin kaulimen etäisyydellä keittiössä riehuvasta jauho-tornaadosta. Tää on sitä koti-kutoisen kakkumaakarin arkea parhaimmillaan ja parasta oli, että kakuista tuli aivan oivalliset ja herkulliset.


Kakut olivat laktoosittomia. Kostutin kakut vaniljamaidolla ja välit täytin aikaisemmin blogissani julkasemallani mansikkamoussella, jossa Flora Vispin tilalla oli laktoositon vispikerma. Myös päällisten pursotukset olivat samaista laktoositonta vispiä. Kakuista tuli, hmmm, runsaat ja välillä piti kokeilla mahtuuko kakkukupu kiinni ;D)
Juhlat olivat kuulemma onnistuneet ja kakut olivat maistuneet vieraille, emännän mukaan suorastaan sulivat suussa :D Palaute lämmitti kovasti kakkumaakarin sydäntä!!
Onnea vielä kaikille nuorille, jotka viettivät viikonloppuna rippi-juhliaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti