lauantai 17. joulukuuta 2011

Karpalokakku


Lasten upeiden totareiden kunniaksi juodaan kakkukahvit karpalokakun kera. Olen hieman tuunannut tätäkin reseptiä oman makumieltymyksen oloiseksi, ohjeen idea löytyy täältä.

Karpalokakku:

Pohja:
50g margariinia
150g suklaakeksejä, esim. Domino

Karpalomousse:

7 liivatelehteä
5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g (1 prk) maustamatonta Philadelphia juustoa
2 dl karpaloita
½-1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl karpalomehua
koristeeksi tomusokerissa pyöriteltyjä karpaloita

Murskaa piparit tehosekoittimessa ja sulata margariini, yhdistä ne ja levitä 28 cm:n halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Vatkaa seoksesta notkeaa. Soseuta karpalot, tomusokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä se tuorejuustovaahtoon. Kuumenna mehu ja liota siihen liivatteet. Anna jäähtyä vähän aikaa. Sekoita seos vaahtoon sähkövatkaimella hyvin vatkaten.

Kaada täyte vuokaan pipari-margariinikerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Irroita kakku vuoasta. Koristele juuri ennen tarjoilua tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla.

Toinen koristelu idea, marsipaanista tehty joulutähti

Hyvää viikonloppua kaikille ja oikein rentouttavaa joululomaa kaikille koululaisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti