tiistai 13. joulukuuta 2011

Tehtaan kakku

Suklainen läksiäiskakku

Sain kyseenalaisen kunnian valmistaa viimeiseen yövuoroon, hiljentyvälle Myllykosken paperitehtaalle lähtevälle siskon miehelle läksiäiskakun. Kyseenalainen kunnia oli siksi, että aihe oli samalla surullinen ja toisaalta oli myös aihetta iloon. Siskon miestä onnisti ja hänellä on uusi työpaikka tiedossa! Lämpimät onnittelut sen johdosta!! Valoa vihdoinkin synkän ja pitkän putken päässä.

Tosiasia on, että jos ihmiseltä viedään työ, viedään kaikki! Miten käy kaikille työpaikkansa menettävien perheille? Hiljenevä ja autioituva tehdasrakennus ympäristöineen on todella surullinen näky! Myllykoski on elänyt tehtaasta ja tehdas Myllykoskesta. Uuden kohtaaminen on pelottavaa ja muutos voi tuntua mahdottomalta. Uuden opiskelu, alan tai paikkakunnan vaihto on haaste, johon kaikilla ei ole mahdollisuutta.

Palatakseni siskon miehen tilanteeseen, kuten viisas siskoni osuvasti kerran totesi, että kun toinen ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Tämän ajatuksen siivin toivotan kaikesta huolimatta lämmintä joulua kaikille entisille tehtaalaisille ja toivottavasti tiedostatte, että olette ajatuksissamme!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti