sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Poro-tsatsikileivät


Tästä maukasta palaa vaikka pikkujouluihin.

800 g moniviljapaahtoleipää

Tsatsikia :
500g partaäijä jogurttia = turkkilaista jogurttia
½-1 kurkku raasteena
valkosipulia oman sietokyvyn mukaan
sormisuolaa makustellen

200g kylmäsavustettua poroa

Kostutus:
1 dl kasvislientä

Koristeluun:
1 dl ruohosipulia
kurkkuviipaleita
3 rkl kapriksia
1 tl kokonaisia roseepippureita


Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Lado leipäpalat leivinpaperin päälle, kostuta kasvisliemellä. Leivät jaetaan kahteen osaan, alapuoli ja päällipuoli, kostuta molemmat puolet.

Valmista tsatsiki. Raasta pestyt kurkut karkealla terällä raasteeksi ja purista siivilän läpi ylim.neste pois. Sekoita jogurtin joukkoon, mausta valkosipulilla ja suolalla. Itse lisäsin vielä ripauksen mustapippurirouhetta. Sekoita hyvin ja levitä leipäviipaleiden (puolet leivistä) päälle.

Leikka poro hienoksi ja ripota leipien päälle.

Asettele loput leivät päällimmäiseksi kerrokseksi ja levitä tsatsikia päällikerroksen päälle. Koristele silputulla ruohosipulilla, kurkunpaloilla, kapriksilla ja roseepippureilla.

Samoista aineksista saa myös kokonaisen voileipäkakun, kun tekee isomman satsin tsatsikia ja varaa enemmän leipää ja poroa. Jos päällystää tsatsikilla koko kakun, ei leivistä tarvitse leikata pois reunoja lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti