keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Suklaakakku


Tätä herkullista kakku-ohjetta ehdittiin jo kyselläkin, eli kokeile illanistujaisiin tai niihin pikkujouluihin tämä ihanan makuinen tuplasuklaakakku.

Pohja:
150g Dominokeksejä
50g margariinia

Täyte:
2 prk Flora Vispyä (a 2,5dl)
2 prk maustamatonta Philadelphia juustoa (a 200g)
1 levy Pandan tummaa suklaata (130g)
1 levy Pandan valkosuklaata (130g)
4 liivatelehteä
1 sitruunan mehu

Koristeeksi esimerkiksi tummaa suklaarouhetta, huomio tämä suklaanmäärässä tai jätä osa tummasta suklaasta sulattamatta. Kuvan kakun kukkakoriste on tehty sokerimassasta ja vaaleanpunaisista kimallerakeista.

Murskaa piparit, sulata margariini. Sekoita margariini piparimurskan joukkoon ja painele massa 28 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Laitan aina leivinpaperin irtopohjan ja reunojen väliin vuoan pohjalle, helpottaa valmiin kakun siirtoa tarjoilulautasen päälle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon juusto. Jaa vaahto kahteen erill.astiaan. Sulata valko-suklaalevy mikrossa tai vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Lisää sula valkosuklaa toiseen vaahto/juusto-osioon.

Purista puolikkaasta sitruunasta mehu, keitä mehu kattilassa kiehuvaksi, lisää kaksi liivatelehteä ja sekoita tasaiseksi. Sekoita liivate/sitruunanmehu valkosuklaavaahtoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen tasaiseksi massaksi. Kaada valkosuklaavaahto piparimurukerroksen päälle ja laita pakastimeen hyytymään hetkeksi.

Kun valkosuklaakerros on hyytynyt, sulata tumma suklaalevy mikrossa tai vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Lisää sula tummasuklaa toiseen vaahto/juusto-osioon.

Purista puolikkaasta sitruunasta mehu, keitä mehu kattilassa kiehuvaksi, lisää kaksi liivatelehteä ja sekoita tasaiseksi. Sekoita liivate/sitruunanmehu  tummaan suklaavaahtoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen tasaiseksi massaksi. Kaada tumma suklaavaahto valkosuklaakerroksen päälle ja laita kylmään hyytymään.

Kun kakku on hyytynyt, irroita kakku varovasti terävällä veitsellä vuoan reunoilta ja irrota sitten kakku kokonaan vuoasta. Siirrä kakku varovasti kakkulapioilla tukien tarjoiluvadille.

Koristele kakku, esim. tummalla suklaarouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti